Mobilizare de forțe pentru salvarea unor turiști aflați în Munții Rodnei. Intervine inclusiv un elicopter SMURD

 -  -  1002Echipajele de intervenție din Bistrița-Năsăud și Maramureș intervin în acest moment în Munții Rodnei, acolo unde un grup de turiști a fost surprins de vremea nefavorabilă.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, este vorba despre un grup format din 17 persoane. În plus, se pare că una dintre persoane ar fi fost lovită de trăsnet.

În zona Munților Rodnei intervin salvamontiștii din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, precum și jandarmii montani și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Romuli. Totodată, în sprijin a fost solicitată și intervenția unui elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE

Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 32 de ani, cetățean german, fără semnale vitale. Din datele pe care le avem ar fi fost lovit de un trăsnet. Celelalte 16 persoane au fost evaluate din punct de vedere medical și sunt în afara oricărui pericol. Rămân peste noapte în zonă”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

FOTO: arhivă

0 notes
127 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *