Modelele de declarații pentru deplasările în intervalele în care este interzisă circulația

 -  -  11068


Ministerul Afacerilor Interne a publicat modelul declarației pe proprie răspundere necesară pentru circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00 – 05.00, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică și pe întreaga durată a săptămânii, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, precum și modelul adeverinței eliberate de angajator.

MAI precizează că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată/adeverința eliberată de angajator se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române și ai Jandarmeriei Române, la momentul legitimării persoanei.

Ministerul de Interne mai menționează că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 308 din 26.03.2021, obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 20.00 a zilei de 28 martie, pentru localitățile în care incidența îmbolnăvirilor la 1000 de locuitori este mai mare de 4, respectiv de 7,5.

Modelele de declarație pe propria răspundere și al adeverinței eliberate de angajator pot fi descărcate accesând link-ul https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii, precum și accesând pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, secțiunea UTILE.

Deplasările în aceste intervale pot fi făcute doar pentru câteva motive:

  • În interes profesional;
  • Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță (inclusiv vaccinare);
  • Achiziționarea de medicamente;
  • Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
  • Deces al unui membru al familiei.

1 notes
193 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *