Eveniment

Modernizarea drumului care traversează localitățile Sărata, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor a intrat în linie dreaptă

 -  -  863


Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a emis acordul de mediu pentru proiectul care vizează modernizarea DJ 154. Astfel, tronsonul care pornește din DN 17, traversează localitățile Sărata, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor și continuă până la limita cu județul Mureș urmează să fie reabilitat, finanțarea pentru aceste lucrări fiind asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Am eliberat acordul de mediu pentru DJ 154, limită județ Mureș – Sărata – DN 17, titularul proiectului fiind Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Proiectul a parcurs procedura de mediu, am stabilit că nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Acest proiect traversează mai multe arii naturale protejate și deține inclusiv avizul Agenției Naționale de Arii Protejate. O astfel de arie protejată este și Râpa cu păpuși de la Domnești, aflată foarte aproape de șosea. Acolo trebuie intervenit cu grijă ca să nu afecteze. O altă arie protejată este Șieu – Budac. De asemenea, proiectul deține și avizul Sistemului de Gospodărire a Apelor. După parcurgerea acestor etape, putem spune că proiectul a devenit matur. Din acest moment se poate elibera autorizația de construire pentru modernizarea acestui drum foarte important din județul nostru”, a declarat Sever Roman, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.

Consiliul Județean a obținut finanțare de 140 de milioane de lei prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru acest proiect care prevede modernizarea DJ 154 pe o lungime de circa 34,5 km.

Licitația pentru execuția lucrărilor a fost organizată luna trecută. Companiile interesate au putut depune oferte până la data de 18 octombrie. Au fost depuse 5 oferte, care se află în analiză. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud urmează să desemneze și câștigătorul licitației.

Pe acest tronson a mai fost turnat un covor asfaltic în urmă cu 6 ani, în anul 2016. Investiția de la acea vreme, în valoare de circa 3 milioane de euro, a fost suportată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

DJ 154 pornește de la limita cu județul Mureș și traseul se încheie la intersecția cu drumul european E58 (DN17). Pe traseul lui, drumul județean străbate localitățile Monor, Șieuț, Șieu, Bârla, Mărișelu, Măgurele, Domnești și Sărata.

863 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.