Modernizarea și extinderea UPU, la a doua strigare. ”Prima procedură nu a avut niciun ofertant!”

 -  -  11422


 

 

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va beneficia de lucrări ample de extindere și modernizare, finanțarea în acest caz fiind deja asigurată. Singura problemă este că până în momentul de față nu s-a găsit un constructor care să execute lucrările. Potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany, o primă licitație în vederea desemnării unei companii care să execute lucrările a fost deja organizată, dar nu a fost depusă nicio ofertă.

Sperăm să reușim să finalizăm această procedură, să avem un constructor desemnat. Suntem la a doua procedură de achiziții. Prima procedură nu a avut niciun ofertant. Din păcate, tot mai des ne lovim de această problemă”, a declarat Gabriel Lazany în momentul în care s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de amenajare a unui heliport pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește organizarea unei noi licitații pentru proiectul privind extinderea și modernizarea UPU, președintele Consiliului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a mai completat că documentația pentru licitație se află la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, urmând să fie avizată și validată, după care se va lansa licitația propriu-zisă în vederea identificării unei companii care să execute lucrările.

Sper ca într-un termen rezonabil să fie validată și să fie urcată pe SICAP (n.r. – platforma publica de achizitii publice)  și să putem începe și acolo pentru că avem deja asigurată finanțarea”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Prin proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea UPU – SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, una dintre cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean va ajunge de la 280 mla 1.414 m2 după modernizare. Durata proiectului este de 24 de luni, din care 12 luni reprezintă execuția lucrărilor. În urma proiectului se vor extinde spațiile existente la 1.414 m, se vor dota cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație.

De asemenea, autoritățile locale au mai precizat că procedura este mult mai avansată în ceea ce privește un alt proiect important care vizează reabilitarea termică și modernizarea secțiilor de Boli infecțioase, Recuperare, Oncologie și Dermato-venerice, de pe strada Alba Iulia.

În acest caz au fost deschise ofertele și sunt în evaluare la Biroul de Achiziții Publice de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Sperăm să stabilim în curând constructorul și să putem să semnăm contractul privind execuția lucrărilor”, a mai adăugat Emil Radu Moldovan.

Ambele proiecte, atât cel de modernizare și extindere a UPU, cât și cel de reabilitare termică a secțiilor de pe strada Alba Iulia, însumează 21 de milioane de lei, circa 4.6 milioane de euro, contractele de finanțare fiind semnate încă de la finele lunii martie 2019.

1 notes
547 views
bookmark icon

One thought on “Modernizarea și extinderea UPU, la a doua strigare. ”Prima procedură nu a avut niciun ofertant!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *