Moldovan: Alegerile din 2020 au înregistrat cel mai mare recul al stângii în Transilvania. Politica nu se face la sediul partidului sau în biroul de primar ori de director. Avem o singură variantă …

 -  - 


Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a participat vineri, 13 ianuarie, la conferința de alegeri a organizației PSD Sălaj, unde a vorbit despre actualele probleme cu care se confruntă partidul, în special în ceea ce privește Transilvania, dar și despre obiectivele pentru următoarele runde de alegeri.

”Alegerile din 2020 au înregistrat cel mai mare recul al stângii în Transilvania. Cred că fiecare trebuie să ne facem o analiză și să vedem care sunt pașii care trebuie urmați pentru că un astfel de lucru nu trebuie să se mai repete. Nu numai că nu trebuie să se mai repete, dar nici măcar ceva asemănător nu trebuie să se mai întâmple. Trebuie să ținem cont de faptul că politica nu se face în sediu la partid și nici stând toată ziua în biroul de primar, director sau să nu mai spunem că unii care sunt pe aceste funcții uită de anumite îndatoriri pe care trebuie să le facă în timpul liber”, a spus Moldovan.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a mai completat că, în opinia sa, politicienii, dacă își doresc rezultate bune la alegeri, ar trebuit să iasă în teren, să discute cu oamenii și să afle care le sunt nevoile. 

”Avem o singură variantă: cea în care în unitar și solidar, dezbătând și analizând problemele în interiorul organizațiilor noastre vom alege soluțiile pe care le așteaptă oamenii de la noi. De ce spun asta? Pentru că se întâmplă ca uneori părerile noastre să nu corespundă cu realitățile din afara sediului de partid și de aici și rezultatele pe care le-am înregistrat la alegerile din 2020. Sunt vești bune, dar care nu sunt de ajuns. Aș sublinia că veștile bune sunt legate de ceea ce PSD a reușit să facă, prin conducerea partidului, prin reprezentanții noștri de la nivelul Parlamentului și al Guvernului, pentru a salva România. Fără PSD la guvernare, România era astăzi praf și pulbere. (…) O altă veste bună este că oamenii, oricât încearcă unii să îi manipuleze, sunt cu mult mai deștepți decât cred politicienii sau altcineva despre ei și analizează lucrurile. (…) Când te duci în fața oamenilor cu proiecte concrete, când nu încerci să-i păcălești pe oameni, sigur vei găsi o majoritate care să îți susțină candidatura. (…) După 20 și ceva de ani, sunt convins că se găsesc astfel de oameni în cele 16 organizații care sunt în Transilvania extinsă, care cuprinde și Banat. Trebuie doar să ne lăsăm orgoliile la o parte, să gestionăm lucrurile bine în perioadele complicate pe care urmează să le trăim. E un an preelectoral în care toată lumea își va face proiecte și planuri. Trebuie să avem capacitatea să înțelegem că este important să fim parte dintr-o echipă. Dacă vom avea capacitatea să înțelegem că trebuie să ieșim din comoditatea funcțiilor pe care le avem, a birourilor și nu vom avea nicio rezervă să luăm casă cu casă, om cu om și să le spunem ce a făcut PSD de 30 de ani pentru România, să ne asumăm greșelile pe care le-am făcut, sunt mai mult decât convins că vom putea să obținem un rezultat spectaculos în Transilvania. Dar aceasta este o condiție obligatorie, să desemnăm oameni care au ceva în spate, care sunt recunoscuți și acceptați de comunitățile din care fac parte. A venit vremea să punem, la modul cât se poate de serios, umărul pe lângă colegii noștri pentru că România are nevoie de o conducere social democrată, pentru că toate proiectele mari ale României s-au realizat în perioade în care social democrații au condus țara sau au fost la guvernare, începând de la Uniunea Europeană, de la Alianța Nord Atlantică, creșteri de venituri și așa mai departe. Gândiți-vă cum arăta pandemia cu toți medicii plecați în afară. Așa era dacă PSD nu creștea salariile în sistemul de sănătate. Trebuie să ridicăm capul sus, să privim oamenii în ochi și să le spunem despre ce face acest partid pentru ei. (…) Depinde doar de noi”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

În calitate de vicepreședinte al PSD și responsabil cu Regiunea de Nord-Vest, Emil Radu Moldovan a afirmat că un obiectiv al partidului este câștigarea alegerilor în Transilvania.

Vizualizări 108 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.