Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Vrem să continuăm salvarea patrimoniului județean”

 -  -  11253


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va continua investițiile pentru salvarea și punerea în valoare a patrimoniului, a anunțat președintele Emil Radu Moldovan. După ce a obținut fonduri europene pentru restaurarea Castelului Teleki de la Posmuș, administrația județeană se pregătește pentru a solicita finanțare și pentru Castelul Teleki de la Comlod.

”Vrem să continuăm salvarea patrimoniului. Continuăm și investițiile în această zonă. Pe exercițiul financiar trecut am reușit să accesăm 5 milioane de euro pentru reabilitarea Castelului Teleki de la Posmuș. Anul acesta, cu bani din bugetul propriu, vom face eforturile necesare pentru a amenaja și zona adiacentă a castelului. În toamna acestui an vom inaugura bijuteria arhitectonică de la Posmuș”, a spus Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a adăugat că administrația județeană a prevăzut bani în bugetul propriu al instituției și pentru conservarea Castelului Teleki de la Comlod.

”Am pus din bugetul propriu al Consiliului Județean o anumită sumă de bani pentru conservarea Castelului de la Comlod, ca să ne asigurăm că nu se mai degradează. Avem un acord cu ADR Nord-Vest pentru finanțarea studiilor și avem șanse foarte mari de reușită pentru a obține finanțare de reabilitare și a Castelului Teleki de la Comlod, dar și a Casei Săsești din Livezile”,a adăugat Moldovan.

1 notes
378 views
bookmark icon

One thought on “Președintele CJ Bistrița-Năsăud: ”Vrem să continuăm salvarea patrimoniului județean”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *