Monedă de epocă romană, descoperită într-o pădure din apropierea Bistriței de arheologi și voluntari

 -  - 


O monedă de epocă romană a fost descoperită de arheologi și voluntari care au luat parte la proiectul ”Fii arheolog pentru o zi!” al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. 

În data de 26 noiembrie 2022, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și un grup de voluntari participanți în cadrul proiectului ”Fii arheolog pentru o zi!” au efectuat un diagnostic arheologic în localitatea Bistrița, în punctul pădurea Poșot, în vederea verificării locurilor unde au fost găsite un tezaur monetar de epocă romană și două medalioane de aur ce aparțin epocii migrațiilor. Chiar dacă descoperirile nu au fost extrem de spectaculoase, totuși s-a reușit descoperirea unei noi monede de epocă romană, ce întregește numărul celor găsite anterior, la 21 de bucăți. Au fost lămurite și o serie de informații privind stratigrafia zonei de unde provin descoperirile datate în epoca migrațiilor, identificându-se o serie de fragmente ceramice, fără a se contura un complex arheologic clar”, a precizat Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Aceasta a fost ultima acțiune arheologică pe anul 2022 organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud alături de voluntari.

Vizualizări 50 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.