Moțiunea de cenzură a trecut și Guvernul Orban a căzut. Reacțiile politicienilor

 -  -  1196Guvernul condus de Ludovic Orban a picat în Parlament, ca urmare a moțiunii de cenzură a PSD și UDMR, dar susținută de Pro România și o parte din ALDE. În favoarea moțiunii s-au înregistrat 261 de voturi. În rândul parlamentarilor bistrițeni părerile sunt împărțite. Unii cred că a fost un blat între PSD și PNL, în vreme ce alții cred că așa trebuia să se întâmple date fiind evenimentele din ultimele 3 luni de guvernare liberală. Iată părerile politicienilor: 

Ionuț Simionca, deputat PMP: ”Am avut dreptate, PSD a aruncat țara în haos! De ce se bucură oare PNL de căderea propriului Guvern? Câteva dintre efectele dărâmării Guvernului prin moțiunea de cenzură:

  • Nu vom mai avea, la localele din acest an, alegerea primarilor în două tururi de scrutin;
  • Preşedinţii de Consilii Județene vor fi aleși uninominal, într-un singur tur, după rețeta PSD legiferată de Viorica Dăncilă;
  • PSD și-a arătat mușchii politici aruncând țara în haos, în speranța că românii vor uita mai repede umilințele îndurate în ultimii ani din partea fostului partid de guvernământ;
  • PNL își vede materializat planul de a merge pas cu pas către alegeri anticipate, bucurându-se nejustificat de căderea propriului guvern.

Asistăm la un blat PNL-PSD? Urmează o perioadă de instabilitate politică și economică. Din păcate, românii sunt cei care vor plăti, din propriile buzunare, efectele doborârii, cu 9 luni înainte de alegerile la termen, a acestui guvern”.

Daniel Suciu, deputat PSD: ”Nu ne-am jucat de-a motiunea cum ei de-a guvernarea! Si azi am demonstrat asta. Nu ne-au tremurat genunchii și dacă am spus că acest Guvern trebuie să plece, am făcut-o! Guvernarea este în primul rând despre oameni iar atunci când iei decizii doar pentru camarilă și privați, plătești”.

Doina Pană, deputat PSD: ”Când de trei luni guvernezi împotriva românilor culminând cu privatizarea sănătății acestora, nu mai ai cale de întors: pur și simplu ești OBLIGAT să pleci!”.

Cristina Iurișniți, deputat USR:Criză politică în România! PSD -UDMR prin blat frumos împachetat cu PNL prin moțiunea de astăzi, blochează alegerea primarilor în doua tururi! PSD și UDMR au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL nu pentru că le-ar păsa de viața românilor, cum ipocrit invocă, în mod repetat, în textul moțiunii. Am văzut în ultimii ani, de altfel, cât de mult i-a interesat vocea românilor și dorința lor de a avea o țară în care democrația și statul de drept să fie constante, nu variabile la decizia arbitrară a unor politicieni corupți. De aceea, noi vom vota la vedere „împotriva” moțiunii de cenzură! Chiar dacă proiectul de lege pentru care și-a angajat răspunderea Guvernul Orban nu este perfect, ba chiar introduce un prag pentru a-i împiedica pe tineri să voteze, el tot reprezintă un pas înainte spre readucerea României în normalitate! Cu acest joc politic, PSD -UDMR- PNL au stopat Primari în tururi! Guvernul putea da OUG dar s-a abținut! În schimb am avut parte de 25 de OUG, fără dezbatere, într-o singură ședință. Partidele vechi au metehne vechi! PNL a ales sa se complice prin angajarea răspunderii decât să dea OUG pentru Primari! Acum drumul e deschis spre Anticipate! USR susține consecvent mai multă democrație prin politicieni responsabili, consecvenți și în primul rând competenți și onești!”.

Ca urmare a faptului că a picat Guvernul, președintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la consultări și va desemna un alt prim-ministru. Acesta va avea la dispoziție 10 zile să-și alcătuiască Cabinetul, iar apoi va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere.

 

 

0 notes
321 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *