Motivul pentru care ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a rămas fără director executiv; postul este scos la concurs pentru a doua oară

 -  -  11269


În urmă cu mai bine de o lună, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor (ADI) Bistrița-Năsăud a rămas fără director după ce contractul lui Pavel Plăian a încetat prin acordul ambelor părți. Într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, a explicat care au fost motivele care au stat la baza încetării contractului.

”După niște discuții care au avut loc în cadrul ADI Deșeuri și a Colegiului Director s-a ajuns la concluzia că domnul Plăian cunoaște, dar nu se implică cu suficientă hotărâre și pragmatism în problema modernizării activității de colectare. Astfel, membrii Colegiului Director, după discuții, au ajuns la o înțelegere amiabilă cu domnia sa, domnia sa retrăgându-se din activitatea de director. Nu știu ce face la ora aceasta, dar cert este că a plecat în concediu și nu s-a mai întors”, a explicat Ioan Țintean la AS-TV.

După încetarea contractului, vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud a precizat că postul de director executiv al ADI Deșeuri a fost scos la concurs, însă, deși au existat doi candidați, niciunul nu a reușit să obțină punctajul necesar. În aceste condiții, se va organiza din nou concurs pentru acest post.

”La ora aceasta știu (…) că a fost un examen, dar nu a luat nimeni din cei care s-au înscris. Au fost doi candidați. S-a repus pe tapet o altă rundă de examinare”, a adăugat sursa citată.

Ioan Țintean a mai completat că politica națională privind deșeurile s-a schimbat, motiv pentru care și cerințele pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidați sunt mai mari.

”Cerințele sunt foarte mari pentru că, odată cu ordonanța 74/2018, politica națională de deșeuri a fost așezată pe alt plan, adică au crescut foarte mult pretențiile (…) privind colectarea selectivă, depozitarea și mai ales politica de reciclare. De aceea și ADI Deșeuri va trebui să vină cu politici mai pragmatice și foarte limpezi, clare pentru ca toți cetățenii să înțeleagă de ce trebuie să facă ceea ce noi le cerem”, a mai spus Țintean.

Potrivit vicepreședintelui CJ Bistrița-Năsăud, ADI Deșeuri este alcătuită din 63 de membri, cele 62 de unități administrativ-teritoriale din județ – reprezentate de primari – și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud – reprezentat de președintele Emil Radu Moldovan.

Publicată de As-Tv Bistrita pe Luni, 8 iunie 2020
1 notes
394 views
bookmark icon

One thought on “Motivul pentru care ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a rămas fără director executiv; postul este scos la concurs pentru a doua oară

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *