Munca la negru, sancționată de inspectorii ITM Bistrița-Năsăud

 -  -  11055Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud a desfășurat o serie de controale la agenții economici de pe raza județului, unul dintre obiectivele principale ale acțiunilor fiind identificarea angajatorilor care folosesc forţă de muncă fără forme legale de angajare.

Astfel, potrivit informațiilor comunicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud, în luna iulie 2020, au fost controlaţi 141 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, inspectorii de muncă au constatat nereguli, motiv pentru care au aplicat zeci de amenzi.

”În baza H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 21 de avertismente şi o amendă în cuantum de 5.000 lei. În cadrul acţiunilor de control, au fost depistaţi 5 angajatori la care lucrau 8 persoane fără forme legale, fiind aplicate 5 amenzi contravenţionale în cuantum total de 160.000 lei. Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, respectiv 13 avertismente şi o amendă contravenţională în cuantum total de 3.000 lei și pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Bistrița-Năsăud.

Tot în luna iulie 2020, la ITM Bistrița-Năsăud au fost raportate 13 accidente de muncă, din care unul mortal şi 12 soldate cu incapacitate temporară de muncă.

1 notes
180 views
bookmark icon

One thought on “Munca la negru, sancționată de inspectorii ITM Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *