Din Bistrita

Municipalitatea a aprobat alocarea a circa 600.000 de lei pentru schimbarea conductelor de apă și canalizare de pe strada Gheorghe Șincai

 -  - 


Consiliul Local al municipiului Bistrița a aprobat majorarea capitalului social al companiei Aquabis SA cu suma de circa 600.000 de lei, banii urmând să fie folosiți pentru a finanța lucrările de înlocuire a conductelor de apă și canalizare de pe strada Gheorghe Șincai din municipiu.

Potrivit primarului Ioan Turc, pentru a asigura suma necesară susținerii acestor lucrări, municipalitatea va folosi banii alocați pentru amenajarea și modernizarea străzii Dinu Lipatti din oraș, această investiție urmând să fie continuată dintr-un împrumut contractat de Primăria Bistrița.

”Fac acest amendament pentru că nu pot fi de acord ca pe străzile pe care intervenim la fundația drumului, urmând ca ulterior acestea să fie asfaltate, trotuarele modernizare, cablurile de internet și telefonie îngropate, să nu schimbăm și conductele de apă și canalizare și să nu refacem branșamentele. Pe strada General Grigore Bălan a intervenit, la solicitarea Primăriei Bistrița, Aquabis SA. Pentru strada Gheorghe Șincai, din păcate, Aquabis spune că nu există resursă financiară pentru susținerea lucrării de intervenție la rețeaua de apă și canalizare și schimbarea de branșamente. În aceste condiții, am identificat o sumă de bani care va acoperi contravaloarea acestei investiții, în condițiile în care pentru modernizarea străzii Dinu Lipatti vom folosi sume de bani din împrumutul pe care municipalitatea l-a contractat inclusiv cu această destinație”, a spus primarul în timpul ședinței de Consiliu Local.

Propunerea primarului Ioan Turc privind finanțarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de către municipalitate a fost adoptată de Consiliul Local cu 16 voturi pentru și două abțineri.

Reamintim că strada Gheorghe Șincai și strada General Grigore Bălan sunt cuprinse în proiectul Linia Verde, dar lucrările care vizează înlocuirea conductelor de apă și canalizare nu sunt cuprinse în acest proiect și nu sunt finanțate din fonduri europene.

58 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.