Municipiul Bistrița a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și intră în scenariul roșu. Ce restricții se vor impune

 -  -  2260


Bistrița a ajuns la o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, astfel că municipiul trece în scenariul roșu. Restaurantele, barurile și cafenelele nu vor mai servi clienți în interiorul clădirilor în care își desfășoară activitatea, iar măștile devin obligatorii în toate spațiile publice deschise.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, municipiul Bistrița a ajuns la o rată de infectare de 3,13 la mia de locuitori. În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a întrunit și a adoptat o hotărâre prin care impune restricții la nivelul municipiului.

Potrivit prefectului județului, Stelian Dolha, intrarea în scenariul roșu presupune obligativitatea purtării măştii de protecție în toate spaţiile deschise și interzicerea servirii clienţilor în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi barurilir, precum şi suspendarea activităţii în sălile de jocuri de noroc.

În ceea ce privește derularea cursurilor exclusiv online, CJSU Bistrița-Năsăud nu a luat încă o decizie în acest sens, situația fiind în continuare analizată împreună cu specialiștii din Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

”În privința cursurilor, potrivit hotărârii de Guvern, e o analiză care se face de către Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean, pe care o aștept și eu. Pe urmă vedem, dar deocamdată se merge ca până acum. În ceea ce privește celelalte măsuri, vorbim de purtarea obligatorie a măștii, de închiderea cafenelor, restaurantelor, care rămân doar pe varianta de terasă”, a declarat Stelian Dolha.

În ceea ce privește situația de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, aici se înregistrează o rată de infectare de 1,67 la mia de locuitori.

ACTUALIZARE

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a publicat hotărârea care cuprinde toate măsurile restrictive pentru municipiul Bistrița.

Astfel, hotărârea prevede următoarele:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020 și vizează atât municipiul Bistrița, cât și localitățile componente ale acestuia: Unirea, Sigmir, Viișoara, Slatinița, Ghinda și Sărata.

0 notes
1385 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *