Municipiul Bistrița ar putea intra într-un alt scenariu, potrivit prefectului Stelian Dolha

 -  -  32311


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere la nivelul municipiului Bistrița. Din acest motiv, în această unitate administrativ-teritorială ar putea fi impuse măsuri suplimentare de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Potrivit prefectului, rata de infectare în Bistrița a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori, astfel că există posibilitatea ca, pe parcursul zilei de luni, să fie adoptată o hotărâre prin care să se schimbe scenariul pentru municipiul Bistrița, fiind impuse o serie de restricții.

”Avem o incidență ușor crescută pe municipiul Bistrița. Asta înseamnă că astăzi va trebui să luăm o decizie de a intra Bistrița în alt scenariu, respectiv în scenariul galben. Astfel, încărcătura pe tot ce înseamnă restaurante, cafenele va fi de 30 la sută și nu de 50 la sută cât e acum. Asta deoarece incidența este mai multe de 1,5 la mia de locuitori și nu avem de ales. Sper să reușim să o menținem așa, sub 2 la mia de locuitori. E un trend ascendent nu doar în Bistrița, ci și la nivel național din păcate. Ar trebui puțin să ne mai îngrijoreze acest lucru. Chiar dacă a avenit 1 martie, chiar dacă au apărut primele raze de soare de primăvară, asta nu înseamnă că putem să ne relaxăm. O mai spun și acum, deși știu că s-au săturat cam toți locuitorii județului Bistrița-Năsăud de acest mesaj, că nu putem să ne relaxăm. Cu toate că nu aș fi crezut că se mai poate întâmpla acest lucru, uitați că avem comuna Ciceu Giurgești în carantină”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-un interviu acordat jurnalistului Nelu Boldea de la N1 TV.

Rata de infectare la nivelul municipiului Bistrița, la data de 28 februarie, era de 1,67 la mia de locuitori.

În schimb, potrivit prefectului, la nivelul întregului județ Bistrița-Năsăud, lucrurile stau ceva mai bine, rata de infectare în județ fiind de 0,88 la mia de locuitori.

3 notes
1436 views
bookmark icon

3 thoughts on “Municipiul Bistrița ar putea intra într-un alt scenariu, potrivit prefectului Stelian Dolha

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *