Municipiul Bistrița, din nou sub restricții

 -  -  12236


Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în municipiul Bistrița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis reintroducerea unor măsuri restrictive în această unitate administrativ-teritorială.

În acest sens, CJSU Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a stabilit care sunt măsurile restrictive care se vor aplica, începând cu data de 12 ianuarie, în municipiul Bistrița, unde rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Astfel, una dintre măsuri prevede că se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În plus, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 12 ianuarie 2021, fiind impuse deoarece rata incidenței de îmbolnăviri cu CoVid-19 în municipiul Bistrița a depășit din nou pragul de 3/1000 locuitori.

La data de 11 ianuarie, rata de incidență în Bistrița era de 3,45 la mia de locuitori.

1 notes
1361 views
bookmark icon

One thought on “Municipiul Bistrița, din nou sub restricții

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *