Municipiul Bistrița iese din carantină!

 -  -  1255


Municipiul Bistrița iese din carantină, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Astfel, începând cu data de 3 decembrie, ora 05:00, restricțiile prevăzute de măsura carantinării municipiului Bistrița se ridică.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, ridicarea măsurii de carantină se datorează scăderii constante a numărului de cazuri de coronavirus.

”Dacă la momentul întocmirii analizei de risc de către Direcția de Sănătate Publică, în vederea obținerii avizului INSP pentru carantinarea municipiului (16.11.2020), incidența de cazuri era de 9,01/1.000 locuitori fără focare, astăzi (02.12.2020) incidența e de 4,98/1.000 locuitori (fără focare)”, a precizat sursa citată.

Însă, autoritățile fac precizarea că, la data de 2 decembrie, incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Bistrița depășește pragul de 3/1000 de locuitori, astfel că rămân în continuare valabile prevederile legale în vigoare, care vizează limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și care se aplică unităților administrativ – teritoriale care depășesc pragul de 3 la mia de locuitori.

Astfel, este în continuare suspendată activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este interzisă și organizarea și desfășurarea activității în cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte. Aceste măsuri pot fi consultate AICI.

De asemenea, autoritățile locale au ținut să mulțumească tuturor bistrițenilor care au respectat măsurile în toată această perioadă de carantină a municipiului Bistrița și localităților aparținătoare.

Reamintim că municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare au intrat în carantină la data de 19 noiembrie, ora 05:00, măsura fiind adoptată pentru o perioadă de 14 zile.

0 notes
380 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *