Municipiul Bistrița intră în scenariul roşu; incidenţa COVID a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori

 -  - 


Incidenţa COVID-19 în municipiul Bistrița a trecut, joi, de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în scenariul roşu.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru municipiul Bistrița este, joi, de 3,08 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 2,74 la mia de locuitori. Numărul cazurilor active de COVID-19 din municipiu a ajuns la 298, cu peste 100 mai multe decât cifra raportată la începutul acestei săptămâni.

În ceea ce privește situația de la nivel județean, la această dată, zece unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud au trecut de pragul de 3 la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare este înregistrată în comuna Poiana Ilvei – 10,83 la mia de locuitori (16 cazuri active).

Rată peste 3 la mia de locuitori se mai înregistrează în Negrilești – 7,86 la mie, Sânmihaiu de Câmpie – 4,59 la mie, Budești – 4,54 la mie, Leșu – 4,47 la mie, Lunca Ilvei – 3,96 la mie, Șieu Măgheruș – 3,77 la mie, Chiuza – 3,6 la mie, Sângeorz-Băi – 3,37 la mie și municipiul Bistrița – 3,08 la mie.

În toate localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, restaurantele, cafenelele şi barurile sunt obligate să reducă numărul de clienţi la 30% din capacitate. De asemenea, dacă există unităţi de învăţământ unde rata de vaccinare a personalului este sub 60 de procente, începând de luni acestea îşi vor desfăşura activitatea în online.

Totodată, șase unități administrativ-teritoriale din județ au rată de infectare cuprinsă între 2,03 la mia de locuitori și 2,97 la mie. Alte 39 de unități au incidență cuprinsă între 0,17 la mie – 1,67 la mie, în vreme ce în șapte unități nu se înregistrează niciun caz activ de COVID-19. 

Din totalul pacienţilor cu COVID-19 din judeţ, 67 sunt internaţi în spital și 776 sunt izolaţi la domiciliu.

11 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.