Municipiul Bistrița, tot mai aproape de scenariul roșu; rata de infectare cu noul coronavirus a urcat la 2,82 la mia de locuitori

 -  -  13075


Municipiul Bistrița a ajuns, miercuri, la o rată de infectare cu noul coronavirus de 2,82 la mia de locuitori. Prefectul Stelian Dolha atrage atenția că depășirea pragului de 3 la mia de locuitori impune trecerea municipiului în scenariul roșu.

Mă neliniștește puțin municipiul Bistrița, unde avem o incidență ridicată, care poate însemna în scurt timp 3 la mia de locuitori. (…) Ne apropiem iarăși de cifra critică și va trebui să închidem restaurantele, cafenelele și să intrăm din nou în scenariul roșu, deloc plăcut pentru industria HoReCa, dar și pentru mine, ca prefect, pentru Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și pentru administrația locală. Este evident că acestea sunt lucruri neplăcute, dar există o serie de norme naționale și noi trebuie să le respectăm”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-un interviu pentru postul de televiziune Sângeorz TV.

Prefectul a completat că este absolut necesară respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.

Trebuie să îi avertizăm pe cetățeni că măsurile de protecție și precauție trebui respectate în continuare. Sunt vitale toate acestea. Eu îmi doresc să nu ajungem iarăși în situația de a trece municipiul Bistrița în scenariul roșu, dar nu ține doar de mine, ci de noi toți”, a completat Stelian Dolha.

Totodată, prefectul a adăugat că rata de infectare a înregistrat o ușoară creștere și la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ajungând la 1,45 la mia de locuitori.

În județ, la data de 17 martie, existau 437 de cazuri active de COVID-19. Miercuri, în spitalele COVID-19 din Bistrița-Năsăud erau internați 97 de pacienți.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în județ, au fost confirmate 9.410 cazuri de COVID-19, fiind înregistrate și 425 de decese.

1 notes
2200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *