FORMALITATE: Gelu Muthi (unicul-candidat) a fost ales președinte ALDE pe municipiu! După vot, partidul lui Țintean a oferit o masă copioasă tuturor membrilor!

 -  -  1181


GELU-i PREȘEDINTE! Alegerile ALDE pe municipiu au avut loc sâmbătă dimineața la Sala Valeria Peter Predescu, unde au fost chemați aproximativ 300 de membrii de partid. Viceprimarul Gelu Muthi a fost singurul candidat pentru funcția de președinte ALDE pe municipiu.

 

După discursurile de rigoare, au urmat voturile propriu-zise, ​​momentul în care cei din sală s-au aliniat regulamentar și au intrat pe rând în cabine pentru alegerea structurilor de partid. După vot, membrii ALDE au fost invitați la un restaurant unde au servit o masă copioasă alături de conducerea partidului.

 

g5

g1

 

 

 

 

 

G11

g2

 

 

 

 

 

G27

G17

 

 

 

 

 

G13

G21

 

 

 

 

 

Biroului Politic Municipal ALDE Bistrița! 

președinte: Gelu Muthi – 268 de voturi.

Vicepreședinții: Vasile Bugnar – 206 voturi, George Coșbuc – 174 voturi, Marius Armean – 163 de voturi, Vasile Moldovan – 153 voturi, Cristian Maxim – 147 voturi, Cristian Crăciun – 137 voturi, 136 voturi.

Membrii: Someșan Teofil – 118 voturi, Costumul Ioan – 90 voturi, Macarie Remus – 88 voturi, Zbâncă Loredana – 87 voturi, Camelia moldovenească – 81 voturi, Morar Ciprian – 73, Dobricean Sorin – Cristian – 65 voturi, Gelner Ioan Carol – 59 voturi, Luputi Mircea – 55 voturi.

Supleanti: Petrean Eugenia – 54 voturi, Teme Marcela – 52 voturi, Bob Alina – 50 voturi, Ionașc Cristian – 49 voturi, Rusu Viorel Florin – 44 voturi,

Ce însemană ALDE pe plan local: 2 consilieri locali pe care Crețu-i ține-aproape deși NU ar avea nevoie de voturile lor!

 

Istoric scurt: Imediat după îndepărtarea lui Ioan Turc de la conducerea filialei județene, Gelu Muthi a fost omul lui Țintean pentru Bistrița și pentru o perioadă condusă de Organizația PNL pe municipiu. După ce USL sa rupt, Muthi și-a urmat mentorul și a trecut la ALDE împreună cu o parte din membrii PNL.

La alegerile locale, odată cu înscrierea lui Vasile Moldovan în ALDE, formațiunea politică a obținut aproximativ 3.000 de voturi pe municipiu și partidul obținând două fotolii de consilier local. Chiar dacă a fost părăsit partidul, Vasile Moldovan a fost lăsat pe dinafară, iar funcția de viceprimar a fost oferită lui Gelu Muthi. Pe vremea USL, Muthi a mai avut această ofertă dar ar fi refuzat-o iar liberalii i-au dat funcția lui Ioan Peteleu.

CC1

muthi

 

 

 

 

 

 

În alegerile locale, din 21 de mandate, PSD a obținut 11 mandate de consilieri locali și au o simplă majoritate fără a avea nevoie de ALDE. Cu toate acestea, ALDE este ținută de PSD în cărți.

 

“Dumnezeu nu culcă-te!” Cum a rămas Țintean acasă, după ce a căutat un candidat care să-i ducă TRENA! Ioan Simionca a JUCAT și a câștigat un mandat de senator, la re-distribuire!

Șase luni după alegerile locale, manevra prin care Vasile Moldovan a fost tras pe linie moartă îl va costa pe Ioan Țintean, care avea să rămână acasă în urma parlamentarelor. Țintean avea structurile păstrate, primari de partea lui și statutul de fost- prefect. Cu toate aceste avantaje de partea sa, Țintea s-a vrut deputat și a căutat o persoană cu notorietate care să-i aducă voturi din postura de candidat la Senat. După ce a fost refuzat de Sergiu Vitalian Vaida, Țintean l-a ofertat pe coregraful Ioan Simionca, care se bucura de notorietate în județ. La redistribuire, surpriză: Ioan Simionca a prins un mandat de senator, iar Țintean s-a văzut nevoit să se mulțumească doar cu funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

15936349_1187844331311086_3045209031528477037_o

Tintean-11

 

 

 

 

 

 

Pe județ, ALDE a obținut 8,26% (10,834 de voturi), iar pe Bistrița, Vasile Moldovan a adunat 2.861 de voturi (10,54%). În urma rezultatelor, ALDE sunt trei consilieri județeni și trei consilieri locali. La nivel național, filiala ALDE Bistrița-Năsăud este reprezentată de Ioan Simionca, senatorul care are un mandat de redistribuire.

Cosmin Botezat 

0 notes
306 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *