Social

Muzeul din Maieru va găzdui expoziția ”Liviu Rebreanu – Amintiri din «Cuibul visurilor»”

 -  - 


Sub egida Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud şi a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Muzeul „Cuibul visurilor” Maieru va găzdui, începând cu data de 26 noiembrie, expoziţia de fotografie „Liviu Rebreanu – Amintiri din «Cuibul visurilor»”.

Marcăm 137 de ani care s-au scurs de la nașterea marelui romancier, care a văzut lumina zilei la data de 27 noiembrie 1885. Refacem şi noi, alături de marele scriitor, drumul parcurs de Rebreanu prin aceste locuri, de-a lungul întregii vieţi. Îl refacem prin expoziţia aceasta care adună mai bine de 50 de instantanee. De la gazdele care l-au primit chiar de când a sosit pentru prima dată aici, de la casele în care a stat în gazdă, nu doar la început, ci de atâtea ori când revenea, până la colegii de şcoală şi prietenii atât de dragi lui. De la multele tradiţii şi obiceiuri descoperite pentru prima dată, de la moara din Arini unde era jocul satului, de la şcoala cu clopt în care a şi scris o parte din opera sa până la Societatea Culturală „Liviu Rebreanu” formată doar din studenţi măiereni, ajunşi mai târziu profesori, jurişti, preoţi, publicişti etc, societate care şi-a dus existenţa şi după trecerea sa în nefiinţă. Totul în memoria lui. Câte nu ar mai fi de spus!? Sunt atât de multe amintiri legate de tot ce a trăit scriitorul în locul în care, după cum mărturiseşte acesta, a fost cel mai fericit. Amintiri redate, şi de această dată, prin această expoziţie de fotografie”, precizează reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul „Cuibul visurilor” Maieru în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2022, de miercuri până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.