Muzica și dansurile medievale se întorc la Bistrița, în cadrul primei ediții a ”Festivalului de arte vechi”

 -  -  11111


La începutul lunii august, Asociația Culturală ”Bistrița Medievală” organizează prima ediție a ”Festivalului de arte vechi”, un eveniment prin care bistrițenii vor avea ocazia să participe la concerte de muzică veche, expoziții de pictură de inspirație săsească, ateliere și târg de meșteșuguri vii, în vreme ce dansurile medievale vor anima centrul istoric al orașului.

„În perioada 6-8 august, publicul larg se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche, avându-i ca protagonişti pe Nicolae Szekely la lăuta renascentistă, archlute şi chitara barocă, Norbert Töttösy în cadrul concertului de inaugurare al sistemului pneumatic proaspăt renovat şi extins al orgii Bisericii Romano-Catolice ‘Sfânta Treime’ Bistriţa, recitalul grupului Huniai Cantores, ce va avea loc la foişorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi al Bistriţei”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației ”Bistrița Medievală”.

Evenimentul se bucură și de sprijinul Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, cu ajutorul căreia artistul plastic Silvia Togorean va vernisa, în data de 6 august, la Casa Argintarului din Bistrița, o expoziție personală de pictură tradițională săsească.

De asemenea, pe toată perioada festivalului, 6 – 8 august, pe Pietonalul Liviu Rebreanu se va desfășura un târg de meșteșuguri vii.

Pentru recitalurile Nicolae Szekely și Norbert Töttösy, dar și pentru vernisajul expoziției și atelierele de pictură ale Silviei Țogorean, numărul de locuri este limitat, astfel că odoritorii sunt rugaţi să îşi anunţe din timp intenţia de a participa la aceste evenimente. Participanții la evenimente vor respecta măsurile în vigoare privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală „Bistriţa Medievală” printr-un proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2021.

Programul complet al festivalului poate fi consultat mai jos:

1304460cookie-checkMuzica și dansurile medievale se întorc la Bistrița, în cadrul primei ediții a ”Festivalului de arte vechi”
1 notes
236 views
bookmark icon

One thought on “Muzica și dansurile medievale se întorc la Bistrița, în cadrul primei ediții a ”Festivalului de arte vechi”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.