Din Bistrita

Muzica și dansurile medievale se întorc la Bistrița, la cea de-a doua ediție a ”Festivalului de arte vechi”

 -  - 


La sfârșitul lunii iunie, Asociația Culturală ”Bistrița Medievală” organizează a doua ediție a ”Festivalului de arte vechi”, un eveniment prin care bistrițenii vor avea ocazia să participe la concerte de muzică veche, expoziții de pictură de inspirație săsească, ateliere și târg de meșteșuguri vii, în vreme ce dansurile medievale vor anima centrul istoric al orașului.

În multe orașe europene, precum Utrecht, Bruges, Innsbruck, York, Regensburg dar și pe alte continente, festivalurile de arte vechi sunt o atracție pentru consumatorii de cultură, care și-au făcut un obicei din a face turism în jurul unor astfel de evenimente. Bistrița are o istorie, tradiţie şi cultură impresionante, care-i definesc potențialul turistic și care, alături de servicii, pot juca un rol hotărâtor în dezvoltarea durabilă. Pornind de la aceste premise, Asociația Culturală Bistrița Medievală vă propune un eveniment menit să valorifice, în mod inteligent, resursele culturale materiale și imateriale ale cetății Bistriței, devenind un reper pentru consumatorii de acest gen de cultură din Europa și contribuind la dezvoltarea sustenabilă a orașului nostru”, precizează organizatorii evenimentului.

Astfel, în perioada 23-26 iunie, artele vechi vor pune stăpânire pe cetate. În cele patru zile, concerte de muzică veche, expoziții de artă, ateliere, târg de meșteșuguri vii, dansuri din perioada de glorie a cetății și multe alte surprize cu iz de început de ev mediu vor pulsa în inima cetății Bistriței.

Concerte de muzică veche avându-i ca protagoniști pe Narcisa Brumar – soprană și Caius Hera – teorbă, Cimpoierii din Transilvania și Peregrinii, dansuri renascentiste cu grupul Nosa, expoziții de artă, ateliere meșteșugărești, dialoguri libere despre restaurare și valorizarea inteligentă a patrimoniului cu experții Petrus Italus Trust – Alianta pentru patrimoniul bistritean și Liceul de Arte ,,Corneliu Baba” Bistrița, târgul de meșteșuguri vii Produs în Bistrița-Năsăud vor reînvia atmosfera fermecătoare a burgului nostru, din vremuri de mult apuse”, adaugă organizatorii.

Programul complet al festivalului va fi disponibil în curând, pe www.bistritamedievala.ro. Evenimentele vor putea fi urmărite și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul de arte vechi este un proiect inițiat de Asociația Culturală Bistrița Medievală, finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de către Primăria Bistrița și Consiliul Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cu sprijinul partenerilor: Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Casa Argintarului Bistrita, Fundația Societatea de Concerte Bistrița, Asociația Petrus Italus Trust – Alianta pentru patrimoniul bistritean, Liceul de Arte ,,Corneliu Baba” Bistrița.

70 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.