Nani-nani, Duțule: la Codrișor NU se lucrează din iarnă! Dacă asta-i administrație, să meargă la culcare cel mai bun primar din țară! Așa a fost și la campusul Rebreanu, unde au pierdut 4 milioane de euro!

Proiectul de modernizare a ștrandului Codrișor e GREȘIT și lucrările au fost sistate. După ce că s-au turnat betoane în luna decembrie, acum, în plin sezon de construcții NU se lucrează. O parte din utilaje au fost relocate și zona a fost izolată. Primarul Ovidiu Crețu, (mădărit Duțu popii) intră în campanie cu o nouă bilă neagră, după ce ABSOLUT toate lucrările gestionate de Primăria Bistrița au avut probleme la calitate și la durata de implementare.

 

s50

s5

 

 

 

 

 

 

 

MOTIVUL: s-au întâlnit situații NEPREVĂZUTE la proiectul tehnic. Mai exact, se impune refacerea integrală a structurii la terasa betonată și la bazine. Tema de proiectare prevedea o reabilitare, dar după ce s-a dat STARTUL investiției, factorii implicați au constatat că de fapt e nevoie de o refacere TOTALĂ, pe alocuri. În consecință, proiectul existent trebuie completat cu noile cerințe.

 

s2

s6 s11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La această oră, șantierul este părăsit și se așteaptă noile documentații pentru clarificarea aspectelor întâlnite în teren și reluarea lucrărilor pe baza noilor documentații.

Firma care a realizat arhitectura se numește: Green Bau Cluj-Napoca, iar aici puteți găsi detalii despre acest proiect:

http://alexandrastoica.ro/project/strand-municipal-codrisor-bistrita/

Compania Green Bau a preluat tema de proiectare care impunea o reabilitare și au sub-contractat partea de rezistență către un expert al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Contactați telefonic, aceștia spun că:

Beneficiarul, în speță Primăria Bistrița a solicitat o REABILITARE a zonei de agrement iar noi am fost obligați să păstrăm anumite teme… avem o expertiză-tehnică care se putea face numai de o firmă care are în spate o experiență. În cazul de față un profesor al Universității Tehnice care a venit a fața locului, a luat niște probe în momentul în care NU existau lucrările pornite și a făcut o expertiză prin care a făcut niște recomandări. Dânsul e expertul… noi suntem proiectantul general care a subcontractat servicul de specialitate unui expert. Nu pot zice decât ce zic ei… pentru că ei sunt specialiști. Noi suntem companie de instalații, iar partea partea de rezistență am subcontractat-o. Deocamdată, nouă NU ni s-au cerut lămuriri din partea Primăriei Bistrița a declarat Alexandra Stoica contractant general.

strand-1

strand-2

 

 

 

 

 

 

Aflat în plină campanie electorală, primarul Crețu a declarat că ștrandul se va deschide în luna august și bistrițenii vor beneficia de noua investiție. În realitate, investiția se va prelungi foarte mult și demonstrează că administrația actuală NU poate gestiona acest proiect.

re-4001Cu toate astea, Crețu s-a lăudat cu un titlu FALS de cel mai bun primar al anului din România. Titlul a fost acordat de o firmă obscură deținută de un P.S.D-ist. Lovitura de imagine a fost folosită pe segmentul ușor de manipulat și răspândită pe toate canalele media.

Primarul Ovidiu Crețu a încercat o manipulare ieftină prin promovarea unui titlu fără valoare, dar o parte a opiniei publice s-a inflamat la gesturile sale de propagandă. Se pare că tentativa de înșelăciune îl va discredita și mai tare pe Ovidiu Crețu, aflat în picaj liber înaintea alegerilor.

În realitate, concursul a fost o parodie, cu un juriu oarecare, fără nicio relevanță pe plan național, dar cu impact imediat. Inclusiv diploma a fost scrisă greșit și ulterior refăcută.

 

 

s2

s1

 

 

 

 

 

 

 

Firma care a câștigat licitația pentru contractul de execuție, în valoare de 4.177.360 lei, este SC Record SRL, iar termenul de finalizare a lucrărilor este septembrie 2016. Teoretic, dar practic, termenul va fi depășit cu mult… cum de altfel s-a obișnuit la majoritatea șantierelor Primăriei Bistrița.

s51

 

 

 

 

 

 

 

Această primă etapă de modernizare este finanțată de la bugetul local, care teoretic se poate extinde, însă NUMAI dacă se obțin fonduri europene. Proiectul fictiv cu finanțare europeană prevede închiderea bazinului de adulţi cu structură metalică, închidere verticală cu panouri mobile, acoperiş retractabil, utilizare panouri solare şi pompe de căldură. Dacă s-ar accesa fonduri europene, această etapă ar costa aproximativ 3.5 milioane euro.

Ștrandul Codrișor este un complex format din trei bazine de înot, unul principal, iar alte două de dimensiuni mai mici, destinate copiilor. A fost dat în folosință în anul 1972, pe actualul amplasament, situat între liziera pădurii Codrișor (Schieferberg) și râul Bistrița, pe strada Codrișor la numărul 12, lângă Hotelul cu același nume.

Un caz zimilar gestionat EXECRABIL este cel al campusului Rebreanu. Administrația Crețu a pierdut 4 milioane de euro bani europeni, deoarece proiectul tehnic a fost întocmit greșit, în ne-concordanță cu situația din teren.

În 2015 NU s-a lucrat efectiv vreme de 6 luni și lucrările au fost reuate în luna noiembrie și constructorul NU s-a mia încadrat în termen. Din această cauză, 50% din fondurile europene alocate campusului au fost retrase, iar într-un final banii au fost alocați din bugetul local.

În ce privește ștrandul Codrișor, reprezentanții Primăriei Bistrița susțin că de fapt e nevoie de completări la proiectul tehnic, deoarece  s-a mers inițial pe o reabilitare iar la fața locului s-au întâlnit situații delicate. Este vorba de structura bazinelor și a terasei betonate.

 

 

 

s45 s48În urma discuțiilor purtate cu cei implicați, concluziile sunt următoarele: s-au întâlnit situații neprevăzute la structura de rezistență a terasei betonate și a bazinelor. Chiar dacă inițial s-au făcut forări și s-au luat probe, după ce s-a decopertat s-au găsit neconformități. Noua recomandare a specialiștilor a fost ca lucrările să fie sistate și să se refacă partea de rezistență… Momentan, documentațiile se află în lucru și imediat ce vor fi predate se va relua modernizarea ștrandului. a declarat Mihai Ruști – purtător de cuvânt al Primăriei Bistrița.

Lucrările au fost stopate în plin sezon de construcții și în campanie electorală, primarul Crețu se trezește cu un alt proiect prost-gestionat care îl va costa voturi MASIVE și va evidenția incompetența administrației sale.

 

 

 Citește și: 

Au scăpat din mână 4 MILIOANE de euro, bani europeni! Acum îi pun în cârca noastră! Tandemul Crețu – Costică Rus e direct responsabil pentru lucrări “în doru lelii” la campusul Rebreanu!

https://www.ziardebistrita.ro/lucrari-in-doru-lelii-la-rebreanu/
Comentarii

  • Dar eu… cu cine votez? Și unde mai merg la strand, că vara-i pe-aproape?

  • fost per- ist

    Primarul o primit de la Balan (partidul verde) o diploma noua la colectie. Acolo scrie ; Se inmaneaza diploma d-lui O. Cretu, presedintele comisiei taieri- toaletari din primarie, pt. cea mai neinspirata activitate in domeniu. Tare Balan asta !

  • Pavelea Dumitru

    degeaba scrie-ti la comanda ca noi stim adevrul ca primarul a pus orasul la punct nu ca Vasile Moldovan. Locuiesc in Decebal si stiu ce vorbesc si eu nu mint

  • Cum naiba il mai crede lumea pe acest primar neputincios?

  • Sunt curioasa ce va spune de aceasta data primarul dar oricum sunt care il vor crede pe cuvant
Caricatură

Ziar de Bistrita