Narcisele din poiana de pe Masivul Saca încă nu au înflorit, dar a fost marcat traseul către această zonă vizitată anual de sute de turiști

 -  -  1107


Dornici de mișcare în aer liber, mai mulți cetățeni au întrebat dacă au înflorit narcisele în poiana de pe Masivul Saca din Munții Rodnei. Pentru a răspunde întrebărilor, Administrația Parcului Național Munții Rodnei a oferit câteva detalii pentru cei interesați să viziteze poiana cu narcise.

Vă anunțăm că narcisele nu sunt înflorite, estimăm înflorirea lor după data de 27 mai 2021. În sprijinul dumneavoastră, colegii nostri au marcat în teren traseul tematic către Poiana cu narcise – Masivul Saca cu omuleț portocaliu. Cu această ocazie s-a ecologizat și traseul, fapt pentru care vă rugăm să păstrați curățenia în aria protejată”, au transmis reprezentanții Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei.

Administrația Parcului precizează că va reveni cu mai multe informații în cursul săptămânii viitoare.

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, este o arie protejată de interes național.

În perioada de înflorire, care începe la mijlocul lunii mai şi ţine aproximativ două-trei săptămâni, poiana oferă o imagine inedită, peisajul fiind completat, ici şi colo, de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

0 notes
232 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *