Narcisele din poiana situată în Munții Rodnei au început să înflorească. Când se recomandă vizitarea

 -  -  11146


Narcisele din poiana situată în Munții Rodnei au început să înflorească, informează Administrația Parcului Național Munții Rodnei, iubitorii de drumeții având în curând posibilitatea să le admire în toată splendoarea lor.

”Vă anunțăm că narcisele au început timid să înflorească. Estimăm perioada optimă pentru vizitare după 3 iunie când vor fi înflorite în totalitate. Pentru urcare recomandăm traseul de pe Izvorul Roșu – Dealul Popii. Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii, să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție (datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi “cu noroi”) și să aveți asupra dumneavoastră o haină pentru ploaie. Pe întreg traseul vă va însoți simbolul traseului tematic “omuleț portocaliu”. Drumul comunal Rodna -Valea Vinului este în reabilitare”, au precizat reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

Totodată, turiștii sunt rugați să nu rupă narcisele. ”Vă rugăm nu rupeți narcisele. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet”, mai precizează reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

Poiana cu narcise din Munţii Rodnei, arie protejată de interes naţional, este situată la atitudinea de 1.600 metri. Atunci când narcisele înfloresc, în lunile mai – iunie, poiana se transformă într-un covor alb, întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană sau brânduşe de primăvară.

1 notes
271 views
bookmark icon

One thought on “Narcisele din poiana situată în Munții Rodnei au început să înflorească. Când se recomandă vizitarea

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *