Năsăud – primul oraș din județ care trece de incidența de 6 la mie în noul val al pandemiei de COVID-19. Urmează restricții

 -  -  11089


Năsăud este primul oraș din județul Bistrița-Năsăud care ajunge la o rată de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori, motiv pentru care autoritățile anunță că finalul de săptămână va veni cu măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în această unitate administrativ-teritorială.

Marți, incidența în orașul Năsăud a ajuns la 6,28 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud se pregătește să adopte o hotărâre prin care va impune restricții în acest oraș.

”Din punct de vedere pandemic, lucrurile au involuat la Năsăud. Avem o incidență de 6,28 la mia de locuitori. Mâine o să dăm o hotărâre de CJSU pentru această unitate administrativ-teritorială, deci o să avem restricții de weekend în Năsăud. Totodată, de săptămâna viitoare, o să intrăm și pe online cu școlile, mai puțin cu învățământul preșcolar, cel primar și clasele a VIII-a și a XII-a, care o să rămână. În rest, toate celelalte clase intră pe învățământ online. Bineînțeles, nu o să se mai poată organiza evenimente private, nunți, botezuri. Restaurantele, cafenele o să fie închise în perioada asta. Magazinele se vor închide la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, tot în zilele de weekend, după ora 20:00, persoanele nevaccinate vor putea circula în afara locuinței doar pe bază de declarație pe propria răspundere”, a explicat prefectul Stelian Dolha într-un interviu pentru postul de televiziune AS-TV.

Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, CJSU Bistrița-Năsăud urmează să adopte o hotărâre care va cuprinde toate aceste măsuri restrictive care vizează orașul Năsăud.

În plus, autoritățile atrag atenția că masca de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

În ceea ce privește situația din Bistrița, prefectul Stelian Dolha afirmă că municipiul ar putea scăpa de restricții weekendul acesta.

”Încă suntem la 5,5 la mia de locuitori pe municipiul Bistrița. Din analiza pe care am făcut-o pentru zilele viitoare, cred că weekendul acesta nu o să ajungem la incidență mai mare de 6 la mia de locuitori, deci nu o să dăm nici hotărâre de CJSU pentru restricțiile de weekend sau cele care se impun peste acest prag de 6 la mia de locuitori. Totuși situația e îngrijorătoare și aici”, a completat prefectul.

1 notes
214 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *