Nefuncționarea sistemelor de securitate le-a adus sancțiuni unor agenți economici din Bistrița-Năsăud

 -  -  972


În urma unor acțiuni desfășurate de polițiștii din Bistrița-Năsăud în domeniul verificării sistemelor de securitate, mai mulți agenți economici din județ s-au ales cu sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor este de peste 11.000 de lei.

”În perioada 13-15 aprilie, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Secției 1 Poliție Rurală Bistrița și Secției 4 Poliție Rurală Beclean au efectuat acțiuni în domeniul verificării sistemelor de securitate, pe raza de competență. În acest sens au fost controlate obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unități poștale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.800 de lei.

”Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea structurii minime de securitate, nepunerea în aplicare a măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitate fizică și nemenținerea în stare de funcționare a sistemelor de securitate”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Poliţiştii vor continua acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *