Neia scapă TURMA! După 7 ani de non-combat “la grup” prin Consiliul Județean, l-au găsit țap ispășitor: PNL-iștii l-au exclus pe Neia Lăcătuș, pe motiv că ONG-ul Partida Romilor a semnat un protocol cu PSD-ul!

 -  -  1615


COMUNICAT al Organizației Municipale a PNL Bistrița!

“Biroul Politic Municipal Bistrița al PNL, întrunit în ședință de urgență, ieri 22.05.2019, în conformitate cu prevederile statutare, a decis cu unanimitate de voturi radierea domnului Emil Neia Lăcătuș din calitatea de membru al Partidului Național Liberal.

 

Decizia adoptată a avut la bază susținerea publică a unui alt partid politic și a unei alte doctrine politice de către consilierul județean Emil Neia Lăcătuș. Partidul Național Liberal se delimitează în mod categoric de astfel de practici și nu va tolera niciun act de susținere a Partidului Social Democrat de către membrii PNL.”

Neia scapă turma și e dat exemplu! Consilierii județeni care-au făcut non-combat cu Radu Moldovan sunt salvați, deocamdată!

Neia Lăcătuș e dat exemplu pentru blat cu PSD-ul, deși la o analiză scurtă, cam toți consilierii județeni ai PNL-ului au făcut non-combat cu Radu Moldovan. De aproape 2 mandate, opoziția este inexistentă și consilierii sunt luați la mișto de președintele Consiliului Județean. Președintele Ioan Turc NU s-a impus și a ezitat de fiecare dată să ia atitudine împotiva colegilor care au ales să semneze lista de prezență și să încaseze indemnizația de ședință, fără a promova proiecte viabile și fără a taxa derapajele șefului PSD.

Motivul de non-combat, invocat de consilierii din PNL: se lucrează în județ, regulamentul de ședință îl avantajează pe președinte, care poate să taie microfonul și are ultimul cuvânt etc.

E de notorietate cazul Monicăi Săsărman, care a dănțuit cu PSD-ul și a mers la televizor să laude investițiile administrației județene, fix când unii colegi au propus excluderea sa din PNL. Monica Săsărman a scăpat deocamdată, dar Neia Lăcătuș e EXCLUS de Biroul Politic Municipal pentru o decizie care ține mai degrabă de Partida Romilor, nu de decizia personală a consilierului județean PNL.

Singura întrebare care contează: în 2020, câți PNL-iști sub acoperire vor vota Radu Moldovan , președinte la Consiliul Județean?

Lista de consilieri județeni va conta enorm la alegerile din 2020, deoarece pe actuala lege electorală, președintele Consiliului Județean are nevoie de 16 voturi (din 30 posibile) pentru a fi ales. Din aceste considerente, PNL-iștii blatiști își doresc un loc eligibil, pentru a conta în ecuația puterii, la alegerile din 2020.

Neia Lăcătuș se poate opune excluderii din Organizația Municipală, adresându-se Curții de Arbitraj, forum intern care se pronunță în astfel de cazuri. După parcurgerea tuturor etapelor, se poate ridica sprijinul politic și astfel, Neia Lăcătuș va pierde locul de consilier județean și va fi înlocuit cu următorul membru PNL de pe listă.

Citiți și:

VIDEO: Monica Săsărman își dă foc la valiză: a mers la TV să laude investițiile lui Radu Moldovan! Își forțează excluderea din PNL?

0 notes
740 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *