Nicio cresa sau grădiniță nouă nu s-a construit în ultimii 10 ani la Bistrița. E criză la acest capitol iar Primăria e gata să cheltuie 12 MILIOANE de lei pe teleschi + alpine-coaster, costul a 3 GRĂDINIȚE moderne!

 -  -  4398


Consilierul local Diana Morar a avut o interpelare agresivă la ședința de Cosiliu Local, pe motiv că administrația locală NU a construit nicio grădiniță în ultimii 10 ani și e criză pe acest domeniu! 

“Primaria nu a construit nicio gradinita in 10 ani! Gradinita de pe Balcescu a fost promisa acum 8 ani, la primul mandat si e in faza de licitatie, dar e prea putin. Municipiul plateste chirii catre Biserica Evanghelica pentru spatii neconforme unde functioneaza gradinite: Dumbrava Minunata (in Parcul Municipal), tot in Parcul Municipal nr 8 se plateste chirie unei persoane private, in Unirea si Viisoara sunt spatii improprii pentru scolari si prescolari. Și astăzi in ședința de consiliu local s-a votat prelungirea unui astfel de contract.

– Şcoala Gimnazială Viişoara – chirie 2.440 lei / lună.
– Grădiniţa Viişoara – chirie 2.473 lei / lună.
– Grădiniţa cu Program Săptămânal “Dumbrava Minunată” – chirie 6.447 lei / lună.
– Şcoala Generală Unirea nr. 267 – chirie 3.564 lei / lună.
-Grădiniţa nr. 8 din Parcul Municipal, Primăria Bistrița plătește unei persoane private o chirie de 4.943 lei / lună.

Punctele termice puteau fi transformate în grădinițe!

Domnule primar, de ce nu ati pus in valoare punctele termice si sa le amenajati in regim de urgenta? Sa le fi transformat in gradinite? In schimb, ati preferat sa le concesionati pentru amenajarea de puncte liturgice sau centre sociale! De asemenea, Ocolul Silvic si-a amenajat un sediu intr-un punct termic in cartierul Stefan cel Mare… pentru care s-a gasit finantare de la buget…1.4 MILIOANE de lei…

Consider ca ati neglijat acest aspect si sunteti direct raspunzator de criza gradinitelor din municipiu! In calitate de primar, aveati obligatia de a va preocupa de calitatea sănătății si educației preșcolarilor.

Încă 12 MILIOANE de lei pentru Wonderland, bani cu care se construiau 3 grădinițe! 

Dvs in schimb pozați în a manifesta grija pentru sănătatea copiilor prin alocarea de sume de la buget pentru proiecte inutile precum Instalația Alpinecoaster… 10,5 MILIOANE lei sau instalația Teleski… 2 MILIOANE lei din Wonderland, in aceeași ședința a municipalității, adică echivalentul a TREI Grădinițe ( cea de pe Bălcescu fiind estimată la 3,8 milioane lei), bani aruncați pe apa sâmbetei in Wonderland.” – a postat Diana Morar.

Diana Morar – consilier local PNL

4 bookmark
0 notes
123 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.