Nicolae Pavelean (USR), după demisia deputatului Lorant Sas: ”Plecarea în mijlocul mandatului este un act de traseism politic și de trădare. Îi solicităm demisia de onoare din Parlamentul României”

Președintele USR Bistrița, consilierul local Nicolae Pavelean, a comentat, într-o postare pe o rețea de socializare, decizia deputatului Lorant Sas de a demisiona din partidul care l-a trimis în Parlamentul României.

Nicolae Pavelean afirmă că formațiunea politică din care face parte va merge înainte și fără Lorant Sas, dar cataloghează gestul său drept ”un act de traseim politic și de trădare”.

”Prin demisia domnului Lorant Sas și a celorlalți parlamentari care îl urmează pe domnul Cioloș, se încearcă crearea impresiei că USR-PLUS se destramă. Total fals! USR-PLUS merge mai departe pentru că oamenii asta așteaptă de la cel mai important partid de opoziție din România. Este vorba despre 10 parlamentari din 80 câți avea USR-PLUS, care au ales să ia calea traseismului și să plece spre un proiect de vanitate care este un nonsens politic. Mandatul celor 10 parlamentari, care au fost aleși pe listele USR-PLUS, nu ar trebui să fie o mișcare de scindare pentru că NU vor reuși să divizeze voturi care au fost obținute în echipă. Plecarea în mijlocul mandatului, este un act de traseism politic și de trădare la adresa membrilor USR-PLUS și a cetățenilor care în 2020 au votat pentru listele USR-PLUS”, a scris pe Facebook Nicolae Pavelean.

Liderul USR Bistrița a făcut referire și la declarațiile deputatului Lorant Sas potrivit cărora nu ar fi primit niciun răspuns la zecile de adrese înaintate forurilor executive ale USR-PLUS.

”Menționăm că până astăzi, Biroul Local al USR-PLUS Bistrița, forul executiv al filialei Bistrița din care domnul Sas a făcut parte până ieri, nu a primit nici o adresă, exceptând demisia, din partea domnului Sas. De altfel, domnul Sas a fost invitat de mai multe ori să participe la ședințele deschise ale Biroului Local, însă acesta a ales să lipsească cu desăvârșire din viața organizației municipale Bistrița, refuzând orice formă de colaborare după preluarea mandatului de parlamentar. De asemenea, menționăm faptul că, începând cu data de 7 decembrie 2021, domnul Lorant Sas a fost suspendat din drepturile de membru USR pentru neplata cotizației pentru o perioadă mai mare de 6 luni de zile, conform prevederilor Statutului USR”, a adăugat Pavelean.

În acest context, liderii USR Bistrița-Năsăud solicită deputatului Lorant Sas demisia de onoare din Parlamentul României.

”Pe această cale, îi solicităm domnului Lorant Sas demisia de onoare din Parlamentul României, pentru a lăsa următorul membru de pe lista USR-PLUS pentru Camera Deputaților să continue mandatul, conform alegerii membrilor USR-PLUS Bistrița-Năsăud și a cetățenilor care au votat lista și programul USR-PLUS în 2020. Așadar, îi urăm succes fostului nostru coleg în noua formațiune politică și menționăm că oricât ar încerca unii sau alții să destabilizeze USR-PLUS, nu vor reuși pentru că principiile USR-PLUS sunt unele sănătoase, pentru oamenii care își doresc să schimbe în bine societatea în care trăiesc!”, a încheiat Pavelean.

Deputatul Lorant Sas, ales în funcţie pe listele din Bistrița-Năsăud ale USR-PLUS, a demisionat din USR pentru a se alătura echipei REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş.