Nicolae Pavelean (USR): ” Investiții de mântuială în sistemul de colectare a deșeurilor din Bistrița!” Despre Cristian Niculae, șeful A.D.I: „Un silvicultor pe care nu îl recomandă mai nimic în domeniul gestionării deșeurilor !”

Din luna mai se presupune că accesul bistrițenilor la containerele supraterane de colectare a deșeurilor s-ar face cu tag-uri RFID, (cartele) pentru identificare și permiterea accesului. Astfel, toate containerele au fost dotate cu un sistem de blocare electronic și fiecare familie a primit câte o cartelă de acces.

La nici două luni de la aceast demers, toate sistemele de blocare sunt sparte și nefuncționale deși aparent sunt „supravegheate video”. Deci, o investiție de mântuială a celor de la Supercom îndrumați de cei de la ADI Deșeuri și supravegheată de mântuială. Amintim din nou că această instituție este condusă de fostul Viceprimar și candidat la funcția de Primar 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗣𝗦𝗗, 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗶𝘂𝘀 𝗡𝗶𝗰𝘂𝗹𝗮𝗲. Un silvicultor pe care nu îl recomanda mai nimic în domeniul gestionării deșeurilor dar care a primit ca răsplată pentru munca sa la partid acest scăunel călduț.

Sunt curios, voi cum înțelegeți această investiție despre care nimeni nu ne-a consultat ci doar s-a implementat?

Eu personal, cred că este vorba fie despre incompetență, fie cineva a trebuit să mai toace niște bani pe un sistem de mântuială, astfel încât să poată justifica majorările de tarife la salubrizare, majorări ce ne-au fost recent băgată pe gât de către ADI Deșeuri.

În loc să auzim despre soluții moderne ce s-ar putea implementa prin fonduri europene, se toacă bani din buzunarul nostru pentru experimente eșuate.

Ca și comparație, la București, Sectorul 1, a fost recent aprobat un proiect care presupune implementarea unui sistem ultramodern de colectare selectivă a deșeurilor finanțat din fonduri europene pe Axa prioritară 3-Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectul Specific 3.1 – Reducerea numărului depozitelor neconforme și creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor din România.

Prin fonduri europene cei de la Sectorul 1 București vor amenaja puncte de colectare subterane și supraterane, care vor avea module de colectare cu compactare și fără compactare.

Aceste puncte de colectare selectivă vor fi dotate cu panouri fotovoltaice și vor beneficia de sisteme de supraveghere video, iar monitorizarea utilizatorilor individuali va fi realizată prin dotarea pubelelor cu CIP-uri. Mai mult, va fi amenajat un centru de monitorizare date dotat cu un server găzduire și un software de gestiune. Deci un sistem modern și sustenabil care va beneficia de o supraveghere și o monitorizare pe bune, nu așa cum se întâmplă la noi unde stickerele cu „Zona supravegheată video” sunt doar o păcăleală pentru că nu am văzut să fie cineva sancționat pentru că aceste sisteme de blocare au fost distruse la nici 2 luni de la instalare.

Din păcate, atâta timp cât partidele își va plasa în funcții oameni incompatibili cu cerințele unui domeniu atât de important, nu vom vedea proiecte moderne și fonduri europene prea curând și vom suferi în continuare de pe urma incompetenței lor. – a transmins consilieru USR, Nicolae Pavelean.

2 comments

  1. Bravo domnule Pavelean, candidează independent, nu te reprezintă partidul, fă treabă și vei avea succes.
    Până acuma ne am cam lămurit.

  2. Pt.Cosmin Botezat..
    Se poate investiga cum a obținut primăria acord de mediu pt. stația de asfalt? Au făcut parc industrial sa scoată poluatori din oraș și ei pun stația în mijlocul orașului.