Politic

Nicolae Pavelean (USR): ”Un plin de benzină costă cu aproape 150 de lei mai mult, în timp ce un plin de motorină ajunge să coste cu 180 de lei mai mult față de anul trecut. Nu este normal!”

 -  - 


Președintele USR Bistrița, Nicolae Pavelean, este de părere că protestele șoferilor din întreaga țară faţă de preţul carburanţilor sunt perfect îndreptăţite, mai ales în condițiile în care, potrivit consilierului local, un plin de benzină costă cu aproape 150 de lei mai mult, în timp ce un plin de motorină ajunge să coste cu 180 de lei mai mult față de anul trecut.

”Benzina și motorina nu sunt un lux! PSD, PNL și UDMR refuză, de patru luni, să introducă pe ordinea de zi proiectul USR de reducere a TVA-ului la carburanți, de la 19% la 5%. Un plin de benzină costă cu aproape 150 de lei mai mult, în timp ce un plin de motorină ajunge să coste cu 180 de lei mai mult față de anul trecut. Nu este normal! Spun că „nu sunt suficienți bani pentru măsura USR” pentru că nu taie pensiile speciale, nu renunță la posturile inventate la stat pentru neamurile și apropiații lor, nu renunță la hoție și sinecuri! Protestul este un mijloc puternic prin care oamenii își pot amplifica vocea pentru a le spune celor care guvernează această țară, că așa nu se mai poate. Hai să le spunem cât mai clar și tare. Așa nu se mai poate!”, a scris pe Facebook Nicolae Pavelean.

USR susţine că România are „cea mai agresivă” scumpire din Uniunea Europeană la motorină, iar Guvernul nu are soluţii „în faţa valului de scumpiri”. Pe 21 februarie, USR a depus proiectul de lege care vizează reducerea preţurilor la carburanţi prin scăderea TVA de la 19% la 5%, dar acesta nu a fost supus votului.

133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.