Nicu Moldovan își poate pune șampania la rece! PNL-iștii pregătesc un iepure pentru alegeri și refuză orice Alianță de dreapta pe Beclean! Bogdan Rusu e lansat “să înfrângă!”

 -  -  53144


PNL Beclean a negociat candidatura la Primăria orașului! Se pare că Bogdan Rusu va fi aruncat în cursă pentru alegerile de primar și a fost adus din Irlanda special pentru acest lucru!

Fără un sondaj de opinie REAL și fără o alianță de dreapta, Nicu Moldovan va defila în campania electorală. În condițile unui singur tur de alegeri , actualul primar își poate pune șampania la rece și se poate pregăti pentru al 6-lea mandat.

Matematic vorbind, chiar și în cazul unei alianțe e greu de crezut că PNL Beclean va reuși să adune voturi suficiente pentru a emite pretenții la funcția de primar. Însă, o Alianță de dreapta ar putea crea un val de emoție și s-ar putea obține mjoritatea în Consiliul Local.

 

Pe scor politic, PSD-ul e-n cap! La locale, Nicu Moldovan e favorit, mai ales fără Alianță!

În alegerile din 2016, Nicu Moldovan a adunat 3.941 voturi (78%), Liviu Țermure (PNL) a luat 468 de voturi (9%), iar Caius Cârcu (PMP) a luat 273 de voturi (5%). În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat radical, la nivel județean!

La europarlamentare, pe Beclean: PNL – 30,12%, PSD – 27,33%, USR-PLUS – 14,02%.

Scorul de la prezidențiale i-a amețit pe PNL-iști care-acum visează să dea primarul c-un candidat băgat la înaintare! De fapt, manevra-i BLAT cu PSD-ul!

Nicolae Moldovan e primar aflat la al 5-lea mandat și favorit în cursa pentru primărie. Are de partea sa un puternic aparat de propagandă, funcționarii publici, asistații social, o parte din neo-protestanți și o parte din mediul de afaceri, plus avantajul alegerilor dintr-un singur tur.

La prezidențiale, PNL a scos 3.351 de voturi iar Dăncilă a luat 1.808 voturi. Acest scor politic poate crea un val IMENS de antipatie, chiar dacă Nicu Moldovan controlează cam tot ce mișcă.

Dacă luăm în calcul rezultatele ultimelor 2 alegeri, PSD a scăzut enorm pe Beclean și opoziția ar putea profita de valul creat . Cu o singură condiție: alianță în jurul unui singur candidat, pe baza unui sondaj real.

Bogdan Rusu e candidat-kamikaze, băgat la-‘naintare de blatiștii din PNL, care-au ca temă de casă fragmentarea votului pentru a sparge valul!

Bogdan Rusu e membru PNL, a fost consilier local, dar și-a dat demisia și a plecat în Irlanda. Acum, tânărul liberal e ofertat pentru o candidatură la blat, împotriva lui Nicu Molodvan. Fără șanse reale pentru funcția de primar, PNL-iștii se vor mulțumi cu un post de viceprimar pe care l-ar putea obține uterior, în urma negocierilor.

nicu moldovan

PNL Beclean e destructurat pe Beclean și în ultimii 20 de ani NU a pus niciun fel de probleme aparatului PSD-ist. Tocmai de aceea, liberalii NU au un candidat de forță. Momentan, organizația locală e influențată de omul de afaceri Ioan Zăgrean.

 

Vasile Marc e președinte și joacă și el din umbră, însă fără a deranja prea-mult aparatul de propagandă PSD-ist. Aripa reformistă din PNL nu mișcă-n front în fața greilor de partid, care în mod surprinzător au relații excelente cu Nicu Molodvan (primar PSD).

bogdan rusu

Bogdan Rusu e manevrat din umbră de PNL-iștii cu sânge PSD-ist!

Fără o Alianță de forță în care să fie implicat USR și PMP, calculele sunt simple: candidații din opoziție vor lua sub 2.000 de voturi și NU se va crea valul schimbării. Astfel, Nicu Moldovan își poate pune șampania la rece, așteptându-i la ospăț pe blatiștii din PNL care-au pus la cale planul unui candidat-kamikaze adus special din Irlanda.

5 notes
2269 views
bookmark icon

5 thoughts on “Nicu Moldovan își poate pune șampania la rece! PNL-iștii pregătesc un iepure pentru alegeri și refuză orice Alianță de dreapta pe Beclean! Bogdan Rusu e lansat “să înfrângă!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *