Niculae: ”Celula 2 de la Tărpiu a fost recepționată. Se așteaptă emiterea autorizației de mediu”

 -  -  1050


La Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu a fost construită o nouă celulă pentru depozitarea gunoiului, investiția ridicându-se la circa 6,4 milioane de lei fără TVA. Autoritățile așteaptă emiterea autorizației de mediu pentru a da în folosință noua celulă.

Celula 2 de la Tărpiu a fost recepționată, lucrările s-au finalizat. Acum se așteaptă emiterea autorizației de mediu. Eu cred că începând de luna aceasta sau cel târziu de luna viitoare vom depozita deșeurile în celula 2. Aceasta este construită deasupra celulei 1. Este finalizată, este gata de lucru și vor fi depozitate deșeuri în ea”, a declarat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, într-o emisiune difuzată pe postul de televiziune AS-TV.

Lucrările la celula 2 au început în vara anului trecut, fiind executate de compania Cardinal Infrastructură SRL București.

Celula 2 are o suprafață totală de circa 23.000 de metri pătrați, capacitatea de depozitare fiind de aproximativ 271.000 metri cubi. Pentru o exploatare optimă a celulei, se propune împărțirea spațiului de depozitare în două subcelule. 

Valoarea totală a investiției în amenajarea acestei celule s-a ridicat la circa 6,4 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri proprii ale operatorului SC VITALIA SERVICII PENTRU MEDIU TRATAREA DEȘEURILOR SRL, dar și din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare constituit pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește celula 1 de la Tărpiu, aceasta are o suprafață totală de circa 43.000 metri pătrați și o capacitate de depozitare a deșeurilor de aproximativ 310.000 metri cubi. În vara acestui an, celula 1 avea un grad de umplere de 110-115%.

1361620cookie-checkNiculae: ”Celula 2 de la Tărpiu a fost recepționată. Se așteaptă emiterea autorizației de mediu”
0 notes
175 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.