Ultimele noutati

Trage foc la oala lui! Cristi Niculae își asumă și el ce poate de pe contractele de 15 milioane de euro! Zice că “în urma discuțiilor pe care EU le-am purtat în primăvara acestui an cu ocazia vizitei doamnei vicepremier Sevil Shhaideh… ” Crețu, pac: vine de la București și vrea vizită în teren să prezinte EL obiectivele!

Proiectele finanțate prin P.N.D.L 2 sunt asumate pe rând de toți liderii P.S.D. Ovidiu Crețu a pierdut startul, când în urma unei conferințe de presă a prezentat doar finanțarea Bisericii Evanghelice din bani europeni. La câteva ore distanță de la conferința de presă s-a anunțat finanțarea din bani guvernamentali a unor 3 MARI proiecte din Bistrița: Colegiul Rebreanu, drumul de acces și utilitățile din Wonderland (înspre Dealul Cocoș) și Reabilitarea Liceului de Muzică Tudor Jarda.

În martie 2017, Ovidiu Crețu a lipsit de la vizita lui Sevil Shhaideh, iar viceprimarul a încercat să-și asume negocierile obiectivelor care ulterior au fost finanțate prin PNDL!

 

t4

 Jupânu’ Radu Moldovan a strigat: “Adunarea!” Toți primarii județului au percutat și-au venit la ministrul Sevil Shhaideh… să se lumineze!

 

 

 

 

Viceprimarul fură startul: Cristi Nicuale folosește pagina sa de facebook pentru a puncta efortul său în finanțarea acetor 3 proiecte! La o zi distanță, Crețu cheamă presa după el ca să prezinte obiectivele! Care-i mai tare? 

nicu0“Consider că investițiile în utilități, infrastructură rutieră și educație sunt foarte importante deoarece ele reprezintă principalul motor prin care orice comunitate se poate dezvolta.

În urma discuțiilor pe care eu le-am purtat în primăvara acestui an cu ocazia vizitei doamnei vicepremier Sevil Shhaideh la Bistrița când am propus cele 4 proiecte ale Primăriei Bistrița spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, am sperat foarte mult că planurile noastre se vor materializa, mai ales pentru că aceste proiecte nu erau eligibile pentru finanțare din fonduri europene .
Singurele variante care existau la acea dată erau finanțarea din bugetul local sau finanțarea prin credit bancar.

Sunt foarte bucuros ca am fost înțeleși de către doamna vicepremier Sevil Shhaideh si de către toți factorii de decizie din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrație Publice și Fondurilor Europene și 3 din cele 4 proiecte propuse au primit aprobarea finanțării prin PNDL.

Astfel 15 milioane de euro vin prin grija Guvernului României în municipiul Bistrița, ceea ce va duce cu siguranță la dezvoltarea orașului nostru !” – este mesajul viceprimarului Crețu.

 

La întoarcerea de la București, Crețu a dat SMS către ziariști: “vizită în teren a primarului”. SURPRIZĂ: fix către obiectivele cu care s-a lăudat subalternul său!

 

cretus2-800x400

z11

 

 

 

 

 

 

Vineri dimineață, presa locală a fost informată prin intermediul aparatului de comunicare că primarul va efectua o vizită în teren a unor obiectivelor care au prins finanțare și cu care s-a lăudat viceprimarul înainte cu o zi! Ovidiu Crețu intenționa să facă o vizită în teren pentru a prezenta drumul din Wonderland, Colegiul Rebreanu și Liceul de Muzică, obiective care au prins o finanțare de 15 milioane de euro. În cele din urmă, Crețu a renunțat la vizita în teren a celor 3 obiective, deoarece se suprapunea cu o conferință de presă anunțată din timp la care unii ziariști doreau să fie prezenți și a prezentat doar lucrările de la Ștrandul Municipal.

Proiectele finanțate prin PNDL: 

Consolidarea şi modernizarea corpului A(corp liceu) Colegiu Naţional Liviu Rebreanu, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud: 31. 562.714 lei.

Reabilitare și modernizare Liceul de Muzică Tudor Jarda, str. Al. Odobescu nr. 8, municipiul Bistrița: 9.331.707 lei.

Drum de acces şi utilităţi aferente complexului sportiv polivalent, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud: 26.707.137 lei.

Investiția este una complexă: asfatarea ambelor căi de acces, amenajarea accesului din zona străzii Ghinzii – strada Valea Ghinzii pe toată lungimea sa, realizare trotuare, rețele de apă, pompe de apă, rețele de canalizare menajeră și rețele electrice. Către pârtia de schi există două căi de acces: dinspre Lacul MHC – către Poligonul Armatei (2.5 kilometri) sau dinspre Unirea ( 1 kilomtru). Ambele căi de acces sunt pietruite și Direcția de Servicii Publice a turnat mai multe bascule de piatră, dar la finalul iernii drumul este plin de gropi și greu-practicabil.

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul Aquapark NU a primit finanțare din bani guvernamentali și deocamdată NU s-a identificat sursă sigură de finanțare. În schimb, proiectele finanțate prin PNDL sunt asumate atât de de viceprimarul Cristian Niculae, cât și de primarul Bistriței.

Citiți și: 

 

page1Au MARCAT teritoriul! În absența lui Crețu, tandem-ul Niculae-Moldovan a împărțit cheile la ANL-uri. Avram și Muthi, de umplutură și ei! La Bistrița, construcția blocurilor a durat 10 ani și s-a derulat pe timpul a 5 guvernări. Primăria Bistrița a dat terenul și utilitățile!

 

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita