Ultimele noutati

Nicușor Dan, în vizită-fulger la Bistrița! În ce condiții va candida să-și recupereze funcția de PREȘEDINTE al U.S.R! Bătălie INTERNĂ între progresiști și conservatori pe tema FAMILIEI tradiționale!

Fondatorul Uniunii Salvați România a vizitat astăzi filiala locală de partid. Motivul vizitei președintelui demisionar este unul “prietenesc”, având în vedere că Nicușor Dan este un simplu membru . La întrunire au participat deputatul Cristina Iurișniți și președintele filialei, Roland Toth, câțiva ziariști locali și simpatizanți ai formațiunii și membrii. Practic, este o vizită prin care Nicușor Dan sondează pulsul organizațiilor, în eventualitaeta unei reveniri la vârful USR.

 

Nicușor Dan, despre râca INTERNĂ, pe tema FAMILIEI tradiționale: “Aș zice că USR-ul e victima propriului succes!”

În interiorul partidului va avea loc un referendum intern (în perioada 7 – 13 august) pentru stabilirea doctrinei USR, după care vor avea loc alegeri pentru funcția de PREȘEDINTE! Partidul va decide prin votul membrilor, poziția față de revizuirea Constituției în privința familiei tradiționale.

“USR-ul are o dezbatere internă, NU știu dacă este cel mai potrivit pentru dezbaterea asta. Aș zice că ar fi trebuit să ne consolidăm să ne luptăm pentru lucrurile care ne unesc! Dezbaterea e totuși importantă pentru că în urma ei USR-ul se va defini fie ca un partid progresist pe axa socială, fie va rămâne așa cum a promis, așa cum s-a format, ca un partid care pe această problemă care ține de familie, tradiție, religie.. ambele opinii să fie în poziții egale în cadrul USR-ului.” a declarat Nicușor Dan.

 

Nicușor Dan a vorbit despre o eventuală candidatură a sa pentru funcția de președinte, din care a demisionat!

“Deocamdată eu vreau să știu care este direcția ideologică a USR-ului, care va fi tranșată în urma acestui referendum intern. Dacă el se va defini ca fiind partid progresist rămân în afara lui , la fel aș rămâne și dacă s-ar defini ca partid conservator. Mă voi înscrie… mă voi reînscrie dacă partidul va rămâne așa cum s-a format… în sensul că referendumul decide că partidul NU se poziționează.” a declarat Nicușor Dan.

– Reporter: Dacă vor câștiga tradiționaliștii, să zicem la acest referendum, veți candida? Dumneavoastră poziționându-vă de partea lor?

 – Nicușor Dan: Cunosc cât de cât partidul și NU există varianta asta, dar chiar dacă ar fifost, NU…  așa cum am mai spus fost! Eu NU mi-am definit partea, tocmai că am văzut tensiunea între cele două părți și m considerat că trebuie să fie un mediator deoarece au au fost la un moment dat acuze că în momentul în care Clotilde Armand era foarte prezentă pe partea asta conservatoare am fost acuzat că am încercat s-o temperez, să păstrez echilibrul cred că cu cât USR intră mai mult în tema asta, cu-atât mai mult își face rău singur. USR trebuie să mergă pe temele alea care ne-au unit și pe care le așteaptă societatea!

a0

a3

 

 

 

 

 

Matematic vorbind, ca Nicușor Dan să câștige funcția de președinte al USR ar avea nevoie de voturile majorității celor cu drept de vot! La Congres vor fi în total 248 de delegați care-și vor alege președintele, iar fiecare filială va avea un anumit număr de delegați, pe baza unui agoritm și în funcție de reprezentativitate (consilieri locali, parlamentari etc).
Caricatură

Ziar de Bistrita