VIDEO: I-au adus oile în fața Primăriei Sîngeorz-Băi și l-au amenințat de față cu jandarmii! Traian Ogâgău a transmis mesaje de la balcon, ca Ceaușescu: “Munții, hectarele pe care încasați voi bani, NU sunt ale voastre, sunt ale sîngeorzenilor!”

Crescătorii de oi din Sîngeorz-Băi și-au adus animalele cu ei și au manifestat în fața instituției. Motivul: Primăria Sîngeorz-Băi REFUZĂ să prelungească un contract de concesionare a pajiștilor din localitate, contract încheiat de administrația Venig. Din acest motiv, ciobanii NU pot accesa “măsura 10 – Agromediu” care ar oferi subvenții pe pășuni. Condiția obligatorie pentru accesarea subvenției pe 2017: contract de concesiune pe 5 ani. Momentan, pășunile din localitate sunt concesionate până anul viitor, pe baza fostului contract semnat de administrația Venig. Traian Ogâgău consideră că mulțimea este întărâtată de consilierii PSD, cei care întrețin starea de tensiune din orașul-stațiune!

ogagau1

o3

o4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crescătorii de oi au depus o cerere prin care solicită prelungirea contractului existent, dar Ogâgău vrea un nou contract, cu licitație pentru pășuni și condiții ferme. Traian Ogâgău deține majoritatea în Consiliul Local și luni va convoca o ședință extraordinară pentru a dezbate cererea de prelungire a contractului existent. Ședința este doar o formalitate, deoarece poziția celor aflați la putere este clară: contractul actual NU se va prelungi.

 

De la balcon, primarul de Sângeorz  transmis mesaje către mulțimea înfierbântată: “Munții, hectarele pe care încasați voi bani, NU sunt ale voastre, sunt ale sîngeorzenilor!”

 

Primarul a stat BARICADAT în instituție și din birou i-a filmat pe ciobanii care-l amenințau! Săptămâna viitoare, vrea să filmeze situația stânelor și a pășunilor care au fost concesionate de administrația Venig și să arate tuturor că ciobanii NU au întreținut corespunzător aceste stâne, deși avea obligații contractuale. Scandalul din Sîngeorz-Băi îi poate costa pe crescătorii de ovine pierderea subvenției pe pajiști, prin Măsura 10, Agromediu, adică 280.000 de euro pe 2017. Restul subvențiilor (aproximativ 250 de euro pe hectar) NU sunt puse în pericol de acest conflict. 

Negocierile au eșuat!

După calmarea spiriteor, câțiva ciobani au urcat în primărie, însoțiți de jandarmi dar primarul a rămas ferm pe poziție și negocierile au eșuat!

Primarul de Sîngeorz vrea să întocmească un nou contract de concesionare și să facă o licitație pentru pășunile localității. Astfel, ar putea obține bani în plus la bugetul local. Localitatea are 2.000 de hectare de pășune iar taxa de concesionare este 200 de lei/an, o sumă prea mică în viziunea primarului.  Dacă NU se prelungește contractul de concesiune, ciobanii pierd 280.000 de euro, subvenție pe măsura Agromediu 2017!

Citiți și: 
a11-Copy

Ciobanii i-au rupt geaca primarului Ogâgău! SCANDAL ca la țigani în primărie! Poliția a intervenit și a spart gașca, dar se lasă cu dosare PENALE! MIZA: 280.000 de euro, bani de subvenție!

 

 
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    BEEEEEE ! ,,,,beeeee! ; asta in loc de BUNA ZIUA . Asa se saluta la SG. BAI.

  • prof. Florin I. Bojor

    Candva la romani a fi Pastor era una din cele mai mari demnitati. Baciul era un om cu o cultura si o experienta de viata foarte mare, cu un cuvant foarte important in constiinta comunitatii rurale. Azi i se spune Cioban… care pentru majoritatea inseamna incultura, murdarie, dispret fata de bunul-simt al comunitatii, etc.
    Daca Traian Ogagau vrea din ciobani sa faca Pastori, atunci merita toata simpatia si sprijinul, dar daca Traian Ogagau vrea ca o mafie ciobaneasca sa fie inlocuita cu o alta mafie atunci repulsia este evidenta.
    Spor, domnule Ogagau, daca chiar va ganditi la binele comun al cetatenilor!
Caricatură

Ziar de Bistrita