Ultimele noutati

Fără violență și fără demisii la P.N.L! Președintele Sighiartău vrea să schimbe legea electorală! Zice că scorul pe județ a fost bun, cu peste 4 procente peste MEDIA națională!

În conferința de presă de astăzi reprezentanții P.N.L au făcut o scurtă analiză a rezultatelor obținute în alegerile parlamentare. În județ, P.N.L a luat aproximativ 23.000 de voturi (23.5%) și au reușit să trimită în Parlament un singur reprezentant: pe Robert Sighiartău care este și președintele de filială.

“Le mulțumesc tuturor cetățenilor care s-au prezentat la vot și care au dat dovadă de simț civic. Le mulțumesc tuturor și îi asigur pe toți cetățenii județului că nu-i voi dezamăgi… că-i voi reprezenta cu responsabilitate în Paramentul R0mâniei.” a declarat Robert Sighiartău.

 

Sighiartău vrea să schimbe legea electorală: “NU-i corect să meargă în Parlament cineva care a luat 5.000 de voturi! P.N.L a luat 23.000 de voturi și are un singur parlamentar!

 

z2“Sunt dezamăgit de actuala legislație în ceea ce privește repartizarea mandatelor, în sensul cu toate că în județul nostru a luat 23.000 de voturi vom avea doar un deputat. Asta în măsura în care P.N.L din Tulcea a obținut 2 deputați cu 12.500 de voturi, deci cu jumătate din voturile noastre au 2 deputați. E dezamăgitor să vezi că după ce am luptat și am fost al doilea partid din județ și oamenii ne-au acordat încrederea… pleacă în Palament oameni care au luat 4.000 sau 5.000 de voturi , iar la Senat 8.000 și ceva – 9.000 de voturi. Asta e, mergem înainte iar eu voi fi unul din susținătorii modificării actualei legislații astfel încât încât repartizarea să se facă în funcție de numărul de voturi pe care fiecare partid le-a obținut în județul respectiv.” a declarat președintele de filială.

 

P.N.L a înfrânt! Scorul a fost cu 4 procente peste media națională, zice Sighiartău, dar e cu ochii pe primarii care NU au tras ca lumea în alegeri!

“Scorul este sub așteptările noastre inițiale, însă scorul este cu 4 procente peste legea națională, un scor care ne legitimează să avem un cuvânt de spus în ceea ce privește reclădirea și reconstrucția P.N.L la nivel național. Sunt multe motive pentru care s-a obținut scorul acesta.  Conducerea națională și județeană este în analiză… mesajele cae u venit de la nivel naional  NU au fost corelate cu nevoile cetățeanului, nu au fost pe măsura electoratului de dreapta, din cauza aceasta foarte mulți NU au ieșit la vot, dar vom avea o analiză foarte consistentă. Trebuie să observăm că am crescut 7 procente pe municipiul Bistrița ceea ce ne bucură că am reușit să recâștigăm încrederea cetățenilor, dar dacă ne uităm avem probleme și primari care NU s-au mobilizat la potențialul lor și se vede cu ochiul liber că am pierdut anumit localități care erau conduse de primari PNL.” a completat Sighiartău.

În ce privește alegerile interne, Sighiartău susține că partidul va avea un calendar de organizare a alegerilor în fiecare organizaței județeană, dar și la nivel național.
Caricatură

Ziar de Bistrita