Ultimele noutati

Fără bani de la Guvern pentru Aquapark-ul primarului! Ministrul Dezvoltării: “din păcate în acest moment NU am identificat resurse financiare!” Pregătește Crețu împrumutul din BANCĂ?

Aquapark-ul din Bistrița va completa Wonderlandul și va costa aproximativ 8 MILIOANE de euro. E o investiție ultra-necesară, în opinia primarului, dar care NU are finanțare! Aquapark-ul este în faza de proiectare, fază pentru care s-au pus la bătaie 25.000 de euro. Pentru studiul de fezabilitate, Primăria Bistrița a mai alocat 510.000 lei.

Aqupark-ul este estimat la 8 milioane de euro! Crețu a rămas fără speranțe după ce a încercat să atragă fonduri europene. A II-a variantă a fost ca proiectul să primească finanțare prin PNDL, dar Sevil Shhaideh a anunțat că prioritare sunt drumurile, școlile și grădinițele!

 

 

“Proiectul este eligibil, dar ținând cont de prioritățile pe care le avem, inclusiv la nivelul municipiului Bistrița, din păcate în acest moment NU am identificat resure financiare… poate chiar identificăm anul acesta. Alocările sunt pe proiecte… dacă sunt economii în urma licitațiilor la nivelul întregului județ, intră în contractare următoarele proiecte de pe listă. Noi la nivelul întregului PNDL avem un buget de 30 de miliarde. Solicitărie înregistrate în perioada de depunere sunt peste 13.000, cu un buget de sunt de 60 de miliarde de lei, deci suntem peste alocarea financiară…” a declarat Sevil Shhaideh.

 

qa3

qa5

 

 

 

 

 

a7

d4

 

 

 

 

 

 

intervine Liviu Dragnea: “Eu nu sunt în Guvernul României dar dacă aș fi… aș căuta cu foarte multă seriozitate modalități pentru a sprijini acest proiect frumos. Mie mi se pare un proict extrem de bun, care va face din acea zonă o zonă foarte căutată și soluții pentru a realiza o pistă pentru avioane ușoare. Dacă aș fi, dar nefiind…. dacă aș fi… m-aș uita mai atent și aș încerca să sprijin…”

Fără finanțare pentru Aquapark, Crețu o scaldă!

 

La începutul anului, Crețu a declarat că va accesa un împrumut bancar pentru finanțarea Aquapark-ului și modernizarea clădirii centrale a Colegiului Liviu Rebreanu, dar ulterior a declarat că proiectul va fi depus pe PNDL și finanțat din bani guvernamentali. Un lucru e cert: teoretic, Aquapark-ul este un proiect, eligibil dar NU reprezintă o prioritate pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, care se axează pe realizarea de drumuri, rețele de apă-canal, școli și grădinițe!
Comentarii

  • Prof. Florin I. Bojor

    In Estul Europei toata lumea se zbate pentru fonduri europene, bistritenii sunt cei mai destepti: merg direct la banca! Bravo…

Caricatură

Ziar de Bistrita