Te enervează mașinile cu “Școala” care merg prea încet? O tânără din Bistrița a cerut Primăriei să INTERZICĂ accesul lor în oraș în orele de vârf! I-au răspuns că îi trebuie 3.500 de semnături și studiu de impact pentru a DEZBATE asemenea proiect!

O tânără din Bistrița propune interzicerea mașinilor cu “Școala” în municipiu în intervalul orar 7 – 9 și 16 -18. Asta deoarece traficul în Bistrița este încetinit în special în orele de vârf din cauza șoferilor care efectuează cursuri în acest sens. Proiectul inițiat de Ionela Alexa vine în sensul reglementării circulației, opririi și staționării autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi în intervul 7  – 9 și 16 -18. În acest interval, instructorii-auto ar putea efectua deplasări în afara orașului. În caz contrar, instructorii-auto ar fi amendați cu sume între 200 – 500 de lei.

VEZI aici petiția de INTERZICERE a mașinilor cu “Școala”, în orele de vârf

Nu există evaluare preliminară și nici 3.500 de semnături necesare!

Proiectul de hotărâre inițiat de Alexa Ionela NU poate intra în dezbatere, deoarece NU are 5% din semnăturile cetățenilor. În plus de asta, juriștii primăriei consideră că din punct de vedere legal ar fi nevoie de realizarea unui studiu preliminar care să fundamenteze impactul acestui proiect.

CITEȘTE răspunsul OFICIAL de respingere

“prevederile unui proiect de hotărâre pot fi inițiate de unul sau mai mulți cetățeni cu drept de vot dacă acest proiect este susținut prin semnături de cel puțin 5 % din populația cu drept de vot a din localitatea respectivă.” (Legea 215 din 2001)

Chiar dacă din cauza acestor “chichițe legislative”, proiectul inițiat NU poate fi dezbăturu în ședința din decembrie, pe viitor inițiativa poate fi preluată și introdusă pe ordinea de zi de către consilierii locali.

Ședința ordinară din acest an va avea loc în 22 decembrie de la ora 14.

 Caricatură

Ziar de Bistrita