Noi avertizări cod galben şi portocaliu de ploi

 -  -  1018Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată. Totodată, în vigoare este şi o altă avertizare cod galben de ploi.

În ceea ce priveşte avertizarea cod portocaliu, ANM precizează că începând de duminică, ora 13:00, şi până luni, ora 02:00, în nordul Moldovei şi în zona Munţilor Apuseni, apoi şi în Maramureş şi în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 30-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Totodată, până luni dimineaţa, la ora 10:00, este în vigoare şi o avertizare cod galben de vreme instabilă, valabilă în mai multe judeţe.

Conform prognozei, “în nord-estul, nordul, centrul și nord-vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp“.

0 notes
143 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *