Se asfaltează cinci alei situate în zona de cabane și în cartierul Podirei! Licitațiile sunt în desfășurare! Șanse MAXIME să se introducă rețele de gaz!

 -  -  1208


Primăria orașului Beclean anunța semnarea un contract în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, bani cu ajutorul cărora se vor asfalta mai multe alei din două cartiere ale orașului – Podirei și Băile Figa.

„Acum sunt în fază de licitație. În aproximativ o luna de zile, dacă nu sunt contestații, incepem să asfaltăm 8.420 ml, adică 15 alei în Podirei și alte șase în cartierul de cabane de la Băile Figa, cu 7.000.000 de lei de la Guvern prin PNDL”. După cum estimează primarul Becleanului, lucrările de asfaltare vor începe în cursul lunii mai.

Se trage gazul în cartierul de cabane de la Figa!

„Luni (n.r. 2 aprilie), o delegație de la E.ON a fost la Primărie și a garantat că în două săptămâni avem studiul de oportunitate aprobat pentru introducerea gazului la cabane. Le-am prezentat proiectul cu asfaltarea, trotuarele și canalizarea pluvială, ca să poată și ei proiecta pentru tot cartierul. Este posibil sa fie acest proiect susținut de compania de Gaze 100%”, a  precizați primarul Nicolae Moldovan

Dacă totul va decurge conform planului, lucrările de asfaltare vor fi finalizate înainte de începerea sezonului estival 2018. Pe lângă asfaltare, vestea și mai bună este că sunt semnale că va fi introdus și gazul în cartierul de cabane de la Băile Figa, deodată cu asfaltarea.

Vă anunț cu bucurie faptul că azi am semnat contractul lucrărilor de asfaltare în cartierul Podirei și în cartierul de cabane de la Băile Figa. Contractul se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală cu ajutorul fondurilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și are o valoare totală de 6.985.000 de lei. Cu ajutorul acestui proiect important vor fi asfaltate 10 alei în cartierul Podirei și alte 5 în cartierul de cabane de lângă Complexul Balnear Băile Figa. Din discuțiile avute, am convenit că de îndată ce toate procedurile vor fi îndeplinite și condițiile meteo o vor permite, se va începe efectiv lucrul la aleile respective în așa fel încât asfaltul să fie turnat cât mai repede” a precizat pe pagina personală de pe o rețea de socializare primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

În ceea ce privește Complexul balnear Băile Figa, stațiunea atrage din ce în ce mai mulți turiști și crește de la un an la altul, reușind să devină o stațiune de referință pe harta turistică a țării. Numai în acest an peste 170.000 de turiști i-au trecut pragul.

Primăria Beclean intenționează ca și anul viitor să realizeze noi investiții în Complexul balnear Băile Figa, printre care și amenajarea unui nou tobogan de dimensiuni mai mari, proiect care deja este la faza de licitație. Acesta va fi amenajat din bugetul local. În plus, se fac noi demersuri la Ministerul Turismului pentru amenajarea unui centru SPA, cu care să se extindă oferta de servicii și pe timpul iernii. În plus, la Băile Figa va exista și un bazin cu apă caldă.

0 notes
333 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *