Noi măsuri în spitale. Se suspendă intervențiile chirurgicale și alte investigații care nu reprezintă urgențe; pacienții care nu necesită neapărat îngrijire medicală în spital vor fi externați

 -  - 


Pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul tip de coronavirus), la nivel central au fost luate noi măsuri care vizează toate unitățile sanitare publice și private din țară, informează Grupul de Comunicare Strategică. Și spitalele din județul Bistrița-Năsăud vor fi obligate să pună în aplicare aceste noi măsuri.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Loading

bookmark icon