Noi materiale de protecție pentru personalul medical din prima linie

 -  -  1014Noi materiale de protecție împotriva infecției cu noul tip de coronavirus au ajuns în județul Bistrița-Năsăud, a informat, vineri, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Acestea vor fi distribuite pompierilor, personalului de la Serviciul de Ambulanță Bistrița – Năsăud și Direcției de Sănătate Publică Bistrița – Năsăud, precum și cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

”Este vorba despre 1.380 combinezoane complete de unică folosință, dotate inclusiv cu glugă și protecție pentru încălțăminte, un filtru pentru camerele de izolare și transport cu presiune negativă, precum și zeci de litri de dezinfectanți TP 2 de nivel înalt pentru suprafețe critice, echipamente medicale critice și instrumentar medical”, a anunțat ISU Bistrița-Năsăud.

Materialele sunt de proveniență sud-coreeană și fac parte dintr-un lot achiziționat de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Misiunea de transport a fost executată de către pompierii militari ai ISU Bistrița – Năsăud, aceștia urmând să se ocupe și de distribuția materialelor.

Acesta a fost cel de al – III – lea transport de materiale pentru protecție și dezinfectați care a ajuns în Bistrița-Năsăud.

0 notes
139 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net