Noi pași pentru amenajarea unui centru public de agrement în stațiunea Colibița

Având în vedere lipsa spațiilor publice amenajate în jurul lacului Colibița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să amenajeze în zona lacului un centru de agrement.

Ideea este una mai veche, dar în acest an apare din nou în discuție, întrucât instituția condusă de Emil Radu Moldovan intenționează să aloce din bugetul pe 2018 suma de 100.000 de lei, bani cu care se vor realiza studii și expertize în vederea amenajării Centrului Județean de Agrement Colibița.

Încă de la finele anului 2016, consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru a se putea depune o cerere la Administraţia Naţională “Apele Române” în vederea închirierii pe o perioadă de zece ani a unui teren în suprafață de 30.389 mp, situat în Colibița, pentru amenajarea unui astfel de centru.

“Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să realizeze în zona lacului Colibița, comuna Bistrița-Bîrgăului, un Centru Județean de Agrement, având ca scop: valorificarea terenului închiriat, realizarea unor spații de agrement moderne cu impact asupra dezvoltării și imaginii lacului Colibița, sistematizarea armonioasă a zonei prin crearea de funcțiuni care să satisfacă cerințele populației, crearea unor noi locuri de muncă atât în perioada realizării obiectivului, cât şi după finalizarea acestuia, atragerea capitalului privat în acţiuni ce vizează satisfacerea unor nevoi ale comunităţii locale”, se arăta în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat în 2016 de consilierii județeni.

Pe acea suprafaţă ar urma să fie amenajată o zonă portuară cu debarcader, zonă de promenadă, zonă pentru servicii publice, pentru activităţi culturale-amfiteatru, activităţi sportive şi recreaţionale.

De asemenea, în 2017, în cadrul unei ședințe de Guvern, Colibița a fost atestată drept stațiune turistică de interes local.
Caricatură

Ziar de Bistrita