Noi pași pentru extinderea rețelelor de gaz în localitățile Slătinița și Sărata

Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Primăriei Bistrița a aprobat, joi, în unanimitate, studiile de fezabilitate pentru cele două proiecte privind extinderea rețelelor de gaz în localitățile componente Slătinița și Sărata, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Primul proiect prevede alimentarea cu gaze naturale în cartierul Slătinița, de care vor beneficia 220 de gospodării, 6 instituții publice și 2 agenți economici. La Sărata, extinderea rețelei va veni în folosul a 390 de gospodării, 4 instituții publice și 34 de agenți economici din intravilanul și extravilanul localității componente a municipiului Bistrița. Urmează girul consilierilor locali, săptămâna viitoare, într-o ședință extraordinară, pentru a putea solicita finanțarea prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny””, a explicat primarul Bistriței.

La nivel național, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul asigură o finanțare în valoare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de gaze naturale. Programul permite finanțarea înființării de noi sisteme de distribuție de gaze naturale, extinderea acestora, precum și modernizarea, prin transformarea celor existente în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.