Noi sancțiuni pentru că au abandonat deșeuri în natură. ”Nu tolerăm asemenea fapte”

 -  - 


În Bistrița-Năsăud, abandonul deșeurilor în natură este aspru sancționat de autorități. ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anunță că alte două persoane au fost surprinse de camerele de supraveghere în timp ce aruncau deșeuri într-o zonă de pe malul râului Someș. În plus, adulții erau însoțiți și de minori.

În loc să-și învețe copiii cum să protejeze mediul înconjurător, unii părinți aleg să fie exemple negative pentru copiii lor și-i implică în abandonarea deșeurilor în natură. Persoanele C.V. și L.T.O. din Beclenuț au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în timp ce abandonau deșeuri într-o zonă de pe malul râului Someș. Fapta este și mai condamnabilă în contextul în care aceste persoane au aruncat deșeurile în prezența copiilor lor. Dacă ne comportăm astfel, nu mai avem nici o șansă la un viitor bun. Cetățenii puși în fața dovezilor de către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și-au recunoscut faptele și au fost amendați cu suma de 10.000 lei. Educația cu privire la protejarea mediului și respectul pentru natură trebuie făcută atât în familie cât și la școală. Altfel nu vom putea avea o natură mai curată, un mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, a precizat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

În această primăvară, mai multe persoane care au abandonat deșeuri în natură s-au ales cu amenzi de câte 10.000 de lei fiecare.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.