Noi state vor fi exceptate de la măsura carantinării/ izolării. Care sunt acestea

 -  -  2589


Luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va adopta o nouă hotărâre privind instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European. Astfel, pe lângă cele 17 state care sunt deja exceptate de la această măsură, pe listă se mai adaugă încă 5 țări.

Astfel, pe lista cu țările care vor fi exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare se adaugă Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Cu alte cuvinte, cei care vin în România din aceste țări nu vor mai fi obligați să intre în autoizolare sau carantină.  

De asemenea, zborurile către și dinspre aceste țări pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Potrivit hotărârii CNSU, aceste măsuri se aplică începând cu data de 23 iunie.

Statele pentru care este introdusă deja măsura exceptării de la carantină/izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

0 notes
1714 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *