Noi testări COVID-19 în rândul angajaților de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Anchetă și la spitalul din Beclean

 -  -  11274


Un medic din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a fost confirmat cu COVID-19. Alți 12 angajați ai instituției care au intrat în contact cu acesta urmează să fie testați. În plus, pentru că medicul lucrează și la Spitalul Orășenesc Beclean, și aici este în desfășurare o anchetă epidemiologică.

”În urma confirmării prezenței Coronavirusului la un medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, au fost recoltate probe de la 12 salariați ai SAJ, probe ce vor fi prelucrate în cursul zilei de 26.05. Având în vedere faptul că medicul lucrează și la Spitalul Beclean, este în desfășurare și o ancheta epidemiologică la această locație”, a informat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Până în acest moment, la nivel județean 21 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19, dintre care 7 medici și 14 asistenți. De asemenea,  alte 7 persoane care fac parte din personalul auxiliar al unităților medicale din județ au fost infectate cu noul coronavirus. Din numărul total de 28 de angajați din sistemul medical din Bistrița-Năsăud confirmați cu COVID-19, 21 au fost declarați vindecați.

De la debutul epidemiei de coronavirus, în Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 322 de cazuri și 25 de decese.

1 notes
399 views
bookmark icon

One thought on “Noi testări COVID-19 în rândul angajaților de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Anchetă și la spitalul din Beclean

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *