Noi vești de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu privire la testările efectuate după ce un focar de COVID-19 a fost descoperit în unitatea medicală

 -  -  1236Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că au sosit noi rezultate ale testelor efectuate în rândul personalului medical și al pacienților, testări dispuse după ce în secția de Neurologie a unității medicale a fost depistat un focat de COVID-19.

”Au fost finalizate testările în rândul personalului medical și al pacienților de pe secțiile Cardiologie și Oftalmologie care își desfășoară activitatea pe același etaj cu secția Neurologie, unde a fost depistat un focar de infecție cu COVID-19 în rândul personalului medical.

Secția Cardiologie

  • 28 angajați testați – toți negativi;
  • 25 pacienți testați – toți negativi.

Secția Oftalmologie

  • 17 angajați testați – toți negativi;
  • pacienți testați – ambii negativi.

Secția Neurologie

  • 37 angajați testați – 19 pozitivi, 18 negativi;
  • 17 pacienți testați – 1 pozitiv (pozitivarea nu poate fi asociată cu focarul de infecție având în vedere perioada scurtă de la internare), 16 negativi”, a scris pe pagina personală de pe Facebook managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Sursa citată a adăugat că la secția Neurologie au mai rămas de testat 6 pacienți la care nu au putut fi prelucrate probele (recoltare necorespunzătoare).

Reamintim că pacienții și personalul medical de pe trei secții ale SJU Bistrița, precum și personalul de la Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost testați, întrucât un focar de COVID-19 a fost descoperit la secția de Neurologie.

Vești de la spital!Au fost finalizate testările în rândul personalului medical și al pacienților de pe secțiile…

Publicată de Gabriel Lazany pe Joi, 25 iunie 2020
0 notes
361 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *