Noile centre de vaccinare de la Năsăud și Prundu Bârgăului se deschid mai repede, pe 1 martie

 -  -  999


La începutul lunii viitoare, două noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deschide în județul Bistrița-Năsăud, mai repede cu două săptămâni față de data anunțată inițial de prefectul Stelian Dolha – 15 martie. Astfel, cele două centre – unul la Năsăud și altul la Prundu Bârgăului – se vor deschide pe data de 1 martie.

”Se devansează data de deschidere a celor două centre noi de vaccinare anti-CoVid-19 în județul Bistrița-Năsăud. Acestea se vor deschide începând cu data de 1 martie 2021. Cele două centre, unul la Năsăud, la Casa de Cultură “Liviu Rebreanu”, și celălalt la Dispensarul Medical din Prundu Bârgăului, sunt destinate administrării vaccinului Pfizer. Grupul țintă care va fi programat pentru vaccinare aici constă în persoanele vârstnice (peste 65 ani) și persoanele cu boli cronice. Deschiderea celor două centre noi de vaccinare în județul Bistrița-Năsăud era prevăzută pentru data de 15 martie. Având în vedere o ușoară tendință de creștere a numărului de cazuri la nivel național, s-a decis devansarea deschiderii de noi centre la data de 1 martie nu doar la nivelul județului nostru, ci și la nivel național”, informează Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Programările pe platformă pentru aceste centre vor putea fi efectuate începând de astăzi, 26 februarie.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe
platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro

La nivel național, începând cu data de 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Un număr de 156.000 de persoane se vor putea vaccina
în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Reamintim că, joi seara, într-o emisiune la BEX TV, prefectul Stelian Dolha anunțase că noile centre din Bistrița-Năsăud ar urma să se deschidă pe 15 martie, dar, în cele din urmă, data a fost devansată, acestea urmând să fie deschise începând cu 1 martie.

0 notes
124 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *